Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du ändrar Break Pads

Du har säkert hört det råd som det är klokt att ta hand om ett litet problem med bilen innan det blir en större. Detta gäller särskilt om bromsarna på din bil. Bromsbeläggen är den del av bromssystemet som oftast behöver bytas ut, och lyckligtvis är det ett jobb vem som helst kan hantera och sålunda förebygga behovet av mer kostsamma reparationer senare. Saker du behöver Sida 2 däck chuckar
Bil jack
Jack står
Skruvnyckelsats
Set för allen skiftnycklar
Tvingfäste
Brake smörjmedel
Visa fler instruktioner
1

Parkera bilen på plan mark. Placera chuckar bakom båda hjulen som är på den motsatta änden av det fordon på vilket du kommer att arbeta. Öppna huven och ta bort locket till bromsvätskebehållaren.
2

Jack fordonet upp tillräckligt högt så att du kan ta bort hjulen. Sätt två pallbockar, fördelade ungefär lika avstånd från varandra och varje hjul. Avlägsna muttrarna från hjulet, ta bort den och ställ den åt sidan.
3

Ta bort skruvarna som håller bromsoket på plats och skjut sedan bromsok från rotorn . Ta bort de clips eller bultar som används för att fästa bromsbeläggen i bromsoket, och ta bort bromsbeläggen. Spara bromsbelägg som var mot kolven i bromsoket för användning komprimera kolven senare.
4

Drag av rotorn direkt ifrån hjulnavet för att ta bort det. Inspektera den för eventuella spår från metall-till-metall-kontakt med bromsbeläggen eller onormalt slitage och byt ut det medan du gör det här jobbet om det behövs.
5

Ange bromsbelägg som du sparat upp mot den runda ytan av kolven. Öppna en C-clamp bred så att den passar runt denna dyna och baksidan av bromskaliperenheten. Sakta dra åt klämman, pausa ofta, och tjockleken kommer att komprimera helt.
6

Smear ett skikt av bromsbeläggens smörjmedel på baksidan av båda de nya bromsbelägg. Kontrollera att smörjmedel anbringas endast på ryggen på kuddar där de får kontakt med bromskaliperenheten, och inte på den sida som kommer i kontakt med rotorn.
7

ihop dynorna och bromsok , helt enkelt gå bakåt i steg 3. Sätt på locket till bromsvätskebehållaren igen. Sätt tillbaka hjulen och dra åt muttrarna ordentligt. Upprepa hela processen för bromsarna på den andra sidan av fordonet för att slutföra jobbet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57422.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.