Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort en vevaxel sensor på en 1992 Oldsmobile 3800

En av de tillgängliga motorerna i en 1992 Oldsmobile är 3800, vilket är en 3,8-liters V6-motor. Dessa motorer använder en vevaxel sensor, monterad på motorblocket bredvid vevaxeln. Denna sensor talar om för datorn hur vevaxeln fungerar och ser till att motorn är igång ordentligt. När denna sensor går ut, den " Kontrollera motorn &Quot; ljuset tänds, visar det finns ett problem med systemet. Innan du kan byta ut vevaxeln sensor, måste du först ta bort den felaktiga. Saker du behöver
3/8-tums breaker bar
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Jack
Jack står
Visa fler instruktioner

1

Öppna huven. Lokalisera remspännaren - vilket är ett svingarmen - på den övre delen av motorn. Dra upp spännaren med en 3/8-tums breaker bar och en socket, dra sedan av remmen från vevaxeln remskiva.
2

Lyft den främre delen av bilen med domkraft. Ställ fronten på chassit på pallbockar, ta sedan bort domkraften. Lokalisera vevaxeln harmoniska balansaxel, vilket är den lägsta remskivan på bältessystemet. Unbolt vevaxeln harmonisk balansaxel från motorn med 3/8-tums Ratchet och uttag, dra sedan av motorn.
3

Lokalisera vevaxel sensorn, som ligger i anslutning till monteringen lägga till vevaxeln harmonisk balansaxel och har en elektrisk anslutning på den. Koppla den elektriska anslutningen till vevaxeln sensorn. Sedan, skruva isär sensorn och sensorns piedestal från motorn med 3/8-tums Ratchet och uttag. Skruva loss sensorn från piedestalen med spärrfunktion.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60599.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.