Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så ändrar bakbromsen skor på en Ford Van

Den första E-Series van har producerats av Ford Motor Company 1961. Byggd på Ford Falcon chassit, den kompakta E-serien, eller Econoline, togs fram för att konkurrera med Chevrolet Corvair SportVan och Volkswagen Typ 2. Den 2010 Econoline baseras på F-serien lastbil chassi. Ford E-Series skåpbilar är populära med fordonsindustrin konsumenten, som står för nästan 80 procent av alla van försäljning i Amerika. Som med alla fordon, kan service av E-serien van vid rekommenderade serviceintervall öka tillförlitligheten, bränsleekonomi och prestanda. Byta den bakre bromsbackar kräver måttlig kunskap bilverkstäder. Saker du behöver
Jack
två pallbockar
Lug-skiftnyckel
Hylsnyckel
uttag
Tvingfäste
Spetstång
Rag eller handduk
Brake Tool Review Broms rengöringsvätska
smörjfett
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
bakbroms Sko Borttagning
1

Koppla den negativa batterikabeln från batteriet.
2

Lyft den bakre delen av fordonet med en domkraft. Placera två pallbockar under bakaxeln, lika avstånd från varje bakhjul. Sänk den bakre delen av fordonet upp på domkraften. Kontrollera att den bakre av fordonet på ett säkert sätt stöds. Avlägsna domkraften.
3

bort muttrarna på vänster bakhjul montering med en klack-skiftnyckel. Dra bakhjulet montering av och ställ åt sidan. Den vänstra bromstrumma församling kommer att vara synlig.
4

Ta bort de tre fästmuttrarna på bromstrumman montering med en hylsnyckel och lämpligt uttag. Dra bromstrumman av bromsback och stödplatta montering. Ställ bromstrumman undan.
5

Leta hjulcylindern högst upp i mitten av fästplattan. Placera en C-klämma över ändarna på hjulcylindern och dra åt C-klämman. Klämman håller de cylinderkolvar in under broms-pad ersättare.
6

Vrid star-wheel justerskruven uppåt tills stjärnan-hjulet och vrida muttern är helt kontrakterats. Placera en ren trasa eller handduk på marken för att hålla delar i ordning under demontering.
7

Lokalisera den automatiska justeringen våren direkt ovanför stjärnan-hjulet. Ta bort fjädern med hjälp av nål-tång. Ta inställningsarmen hand.
8

Ta bort de två fjädrarna på toppen av fästplattan montering med nål-tång. Ställ fjädrarna åt sidan. Koppla bort kabeln parkeringsbromsen för hand. Ställ in kabeln åt sidan.
9

Avlägsna nedhållarfjädern i mitten av varje bromsback med en broms verktyg. Placera ett finger på baksidan av den bakre plattan, även med den nedhållarfjädern. Använd ditt finger för att hålla stiftet från att driva igenom fästplattan när du tar bort nedhållarfjädern. Komprimera nedhållarfjädern med bromsen verktyget och vrid nedhållarfjädern medurs 90 grader. Långsamt släppa trycket på bromsen verktyget. Den nedhållande fjädern kommer att släppas. Ställ in fjädrar, sprintar och brickor åt sidan.
10

bort fronten (primär) och bakre (sekundär) bromsbackar, stjärna-hjul och spaken.
11

Ta bort kabelförankringen från förankringspinnen placerad längst upp i mitten av fästplattan. Ta förankringsplattan från förankringspinnen. Dessa poster kan tas bort för hand.
12

Rengör fästplattan, fjädrar, och spakar med broms-rengöringsvätska. Placera allt smörjfett på alla bromsskosatserna kontaktpunkter på fästplattan.
Bakbroms skor Installation
13

Montera kabeln parkeringsbromsen på baksidan ( sekundär) bromsback. Installera det bakre bromsbacken vid fästplattan med hjälp av nedhållarfjädern och broms verktyg. Montera främre (primär) bromsbacken vid fästplattan med hjälp av nedhållarfjädern och bromsen verktyget. Se till att hålla ett finger över hålet på baksidan av fästplattan under nedhållarfjädern installation för att hålla stiftet från att röra sig.
14

Montera plattan ankare stift över förankringspinnen . Installera kabelförankring över fästbulten och fästbulten plattan. Se till att dirigera parkeringsbromsen ordentligt när du sätter förankringspinnen. Använd bakbromsen inställning på motsatt sida av fordonet som en referenspunkt för bromsdel placering som behövs.
15

Montera den övre front-bromsvajer våren till förankringspinnen med vass tång . Förankringspinnen ligger på övre mitten av fästplattan.
16

Montera övre bakre bromsback våren till förankringspinnen med nål-tång. <
17 p> Montera spaken mellan de främre och bakre bromsbackarna, direkt ovanför axeln dammskydd.
18

Montera nedre justering våren med nål-tång. Se till den nedre fjädern inte krimpning av kabel parkeringsbromsen. Se till att alla delar är ligger plant mot fästplattan och förankringspinnen.
19

Ta bort C-klämman från hjulcylinder.
20

Placera alla -fett med stjärnan-hjulaggregatets pivot mutter och gängor justerande. Trä star-hjulenheten ut till gränsen av gängorna. Tillbaka monteringen av ett halvt varv.
21

Place stjärnan-hjulenheten mellan de främre och bakre skor, på botten av skon församlingar. Montera spaken. Se till inställningsarmen sitter ordentligt i tänderna av stjärnan-hjulenheten. Använd bakbromsen inställning på motsatt sida av fordonet som en referenspunkt för bromsdel placering som behövs.
22

Installera bromstrumman över bromsbackarna. Montera de tre kvarhållande muttrar på bromstrumman. Dra fast muttrarna med momentnyckel och lämpligt uttag till fabriken rekommenderade vridmomentet nivå.
23

Montera bakhjulet församling. Höj fordonets bakre del av domkraften står med en domkraft. Avlägsna domkraften. Sänk den bakre delen av fordonet till marken. Avlägsna domkraften.
24

Upprepa dessa steg för att byta ut de bakre bromsbackarna på motsatt sida av fordonet.
25

Anslut den negativa batterikabeln till batteriet . Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58199.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.