Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Främsta orsakerna till Warped Rotorer

Broms rotorer är viktiga delar av bilens bromssystem. Skivan är vad dina bromsbelägg tag för att bromsa bilen ner. Skevt broms rotorer kommer att orsaka din ratten vibrera när du trampar på bromsen. Om din broms rotorer är skev, kan du behöva en mekaniker ta bort rotorerna och använder en speciell utrustning för att raka skikt av rotorerna och göra dem mjuka igen, denna process kallas "truing." Warped rotorer har några viktiga orsaker. Slitage
rotorer

Disc kan pågå i många tusentals miles, men så småningom kommer de att duka under för den ständiga friktionen från att tillämpa bromsklossarna till sin metallyta. Om dina rotorer har skev, kan det vara så att rotorerna har nått slutet av sina liv och behöver bytas ut.
Överhettning

Du kan tänja bromsarna genom bromsar efter en lång resa och gå igenom en vattenpöl. Körning under en lång tid - under vilken du kan använda bromsarna ofta - kommer att generera en hel del värme på rotorerna. Kör genom en pöl av vatten när rotorn är överhettad och sedan slår bromsarna kan orsaka att tänja från expansion och kontraktion av metallen.
Slitna Mattor

Warping av skivan rotorer inträffar om du har kört på länge på slitna bromsbelägg. Pads kommer att bära ner till den punkt att det inte finns någonting kvar men metallytan av bromsok. Detta kommer att orsaka metallen att slipa mot rotorn, skära spår i rotorns yta och skevhet det.
Wheel Installation

Installera en smutsig hjul, eller gör det dåligt, kan också orsaka skevhet. För att bromsa måste bromsok klämma bromsbeläggen ned på skivrotorn att föra bilen till ett stopp. Om ett däck har nyligen ändrats och det finns smuts eller rost på ytan av det utbytta hjulet, kan det leda till ojämn fastspänning, som kommer varp rotorn. Detta kan även hända om muttrarna inte har ordentligt åtdragna när hjulet är installerad.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61310.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.