Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort drivknut på en 97 Camry

CV lederna på en 1997 Toyota Camry är en del av halvaxel. Den halvaxel kopplar överföringen till framhjulen, och inte bara roterar runt med överföringen, men också flyttas uppåt och nedåt med suspension. CV lederna gör detta upp-och-ned artikulation möjligt. De omfattas av gummistövlar och klipp metall, med fett att smörja lederna. De gummistövlar kan gå sönder, och när de gör det, kommer CV-leden behöver tas bort och ersättas. Saker du behöver
Jack
Jack står
Däck järn
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
dräneringskärlet
Spetstång
mässingsdorn
Kulled separator Tool Review Plasthammare
skiftnyckel set
låsringen tång
Sidavbitare
Visa fler instruktioner
1

Lyft upp den främre änden av Camry, med hjälp av domkraft, och satte den på pallbockar. Ta bort de främre hjulen med däck järn. Unbolt förkläde tätning runt insidan av fendern, med hjälp av 3/8-tums harskramla och ingångar. Placera drain pan under överföringen, sedan bort avtappningspluggen på transmissionen och dränera vätska i pannan.
2

Ta bort sprinten på tie rod end med tång. Unbolt Dragstång änden från styrspindeln med 3/8-tums Ratchet och uttag, sedan separera Dragstång änden från knogen med kulled separator verktyg. Unbolt gungning länkfältet änden från suspensionen med en skiftnyckel.
3

Unbolt nedre kulleden från lägre länkarm, med 3/8-tums Ratchet och uttag . Ta ut sprinten säkra axeln till mitten av rotorn och navet med nål-tång, och sedan skruva isär låsmuttern och låshuv från axeln samt med 3/8-tums Ratchet och uttag. Dra den nedre länkarm bort från styrspindeln, sedan hammare halvaxel bort från rotorn, med plasthammare.
4

Knacka sambandet mellan den inre anslutningen på halvaxel för överföring, användning den mässingsdorn och hammare. Avlägsna halvaxel från fordonet, sedan ta bort låsringen på halvaxel med snap-ringen tång. Skär av metallband utanför sidorna av CV-leden i slutet av halvaxel med Sidavbitare. Ta bort de extra låsringar på CV-leden, med hjälp av låsringen tång, dra sedan CV-leden utanför halvaxel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60592.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.