Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så här kontrollerar Clearance ventilstyrningen

Ventilstyrning clearance är det fria utrymmet mellan ventilskaftet och röret eller guide i vilken ventilen är insatt. Valve guide clearance är en viktig aspekt av motorns ombyggnad - med för mycket clearance olja kan sippra ned på stjälken in i cylindern. Om detta händer oljan kommer att brinna i cylindern och orsaka att motorn använder överdrivet olja och rök. För lite ventilspel och ventilen inte kommer att få tillräckligt med olja för att avleda värmen och kan ta upp i ventilstyrningen. Saker du behöver
Skyddsglasögon
Arbetsbänk
Dial håltolk
Mikrometer
Shop våtservetter
Visa fler instruktioner
1

Place cylinderhuvudet på en fast arbetsbänk. Avlägsna ventilerna från cylinderhuvudet genom att komprimera ventilfjädern och avlägsna hållaren klippen.
2

Sätt en uppringd håltolk in i ventilstyrningen. Ventilen guide är ett rör eller en cylinder i vilken ventilskaftet är isatt och rider upp och ner som ventilen öppnas och stängs. Mät ventilstyrningen diametern med de kombinerade håltolk.
3

Mät ventilspindlarna av ventilerna som kommer att användas i cylinderhuvudet med en mikrometer.
4

Subtrahera diametern på mikrometer behandlingen av ventilskaftet från ratten borrningen behandlingen gauge diametern hos ventilstyrningen. Till exempel, om ratten håltolk läsning av ventilstyrningen är 0,342 tum och mikrometer läsning av ventilskaftet är 0,340 tum, är ventilstyrningen clearance är 0,002 tum.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62103.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.