Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man justera den bakre trumbromsar på en '98 Mercury Conture

Den bakre trumman bromssystem som används i Ford Contour är en icke-servo typ system som har en spärrkonsol justerare för att hålla bromsbackarna justeras ordentligt. Detta system aktiveras av parkeringsbromsen, och de bakre bromsarna kan bli mis-justeras om parkeringsbromsen inte används regelbundet. Re-justera bromsbackarna kan göras genom att den genomsnittliga hem mekaniker i ungefär en timme att återställa lämplig höjd bromspedal och parkeringsbroms spak funktion. Saker du behöver
Stoppklossar
Ordet jack
stödbenet
rörtång
Hylsnyckelsats
Skruvmejsel Set
Bromsbackar justera mätare
Visa mer Instruktioner
1

Blockera framhjulet på den motsatta sidan av bakhjulet du kommer att arbeta på att använda stoppklossar. Lyft bakhjulet från marken med domkraft, och placera en pallbock under bakaxeln för extra stöd. Sänk bilen på ställningen, och ta bort domkraften. Ta bort muttrarna med en rörtång och lägg hjulet åt sidan.
2

Ta bort dammskyddet i mitten av bromstrumman med en skruvmejsel för att bända ut den ur trumman. Tag av axelmutter ligger bakom locket med en stor hylsa och spärrskaft. Skjut trumman mot dig, och dra bort axeln och bromsbackar. Lay trumman åt sidan med friktionsyta vänd uppåt.
3

Lossa vingskruven på mitten av bromstrumman justerande gauge. Justera storleken på den mindre sidan av bromstrumman justerande mätare till passar tätt innanför bromstrumman. Dra den räfflade skruven på justerskruven mätaren.
4

Slip den stora änden av justerande mallen över bromsbackarna. Rotera tandad kam, som ligger i spridaren bar under hjulcylinder, mot mitten av Contour tills det finns en liten dra på verktyget när det passerar över bromsbackarna.
5

Sätt tillbaka bromstrumman under skorna, och dra åt axelmuttern tätt med hylsa och spärrskaft. Sätt tillbaka hjulet och dra åt muttrarna på konturen till 65 fot-lbs. med hjälp av en momentnyckel. Upprepa proceduren för den återstående sidan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58621.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.