Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar skivbromsar i en '93 Oldsmobile Cutlass Ciera

Det finns tre sätt att berätta när det är dags att ändra dina bromsar. Den första är om du hör ett gnisslande ljud när du bromsar eller enhet. Den andra är om bromsarna "ta tag" eller stoppa ryckigt när du använder dem. Det tredje sättet är om det finns ett gnisslande ljud när du kör bil eller sluta. Om något av dessa inträffar, är det dags att ta en titt på dina bromsar. Skivbroms ersättning för 1993 Oldsmobile Ciera tar mindre än två timmar för at-home mekaniker. Saker du behöver
Däck järn
Ordet jack
Jack står
Hylsnyckel
Rope
Tvingfäste
Visa fler instruktioner
1

Lossa alla muttrarna på hjulen som du kommer att ta bort, med ett däck järn för att vända dem ½ varv.
2

Ställ en domkraft under axeln av Cutlass, och jack upp bilen så det är minst 2 inches av clearance mellan däcken och marken. Ställ pallbockar under axlarna för stabilitet, och ta bort däcken.
3

bort bromsoket monteringsfäste, med hjälp av en hylsnyckel. Konsolen hålls på med två bultar. Knyt fästet till hjulet väl med rep för att ta bort någon stress på bromsledningen. Bromsledningen är den långa svarta röret sticker ut från baksidan av konsolen.
4

bort bromsbelägg från fästet. Dessa kommer helt enkelt glida ut ur hållaren.
5

Komprimera bromsoket cylinder med en C-klämma. Passa in Tvingfäste på cylindern, som är i mitten av fästet, och kläm fast den tills den är i nivå med basen av fästet.
6

Installera de nya bromsbelägg. Kontrollera att den svarta broms materialet är vänd mot rotorn. Använd en uppsättning bromsbelägg för varje hjul. Bromsbeläggen själva kan gå på endera sidan av fästet.
7

Bolt fästet tillbaka på rotorn med hylsnyckeln. Ställ tillbaka däcket på rotorn, och dra åt muttrarna. Sänk Ciera och dra klackarna gång med däck järn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57800.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.