Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur till Ändra Nissan Maxima broms rotorer

Nissan Maxima kommer med skivbromsar fram, men kan också innehålla bakre skiva eller bak trumbromsar. Medan ersätta de främre eller bakre rotorer kräver ett något annorlunda förfarande, förblir det övergripande konceptet detsamma. I allmänhet är det en bra idé att byta ut kuddar vid byte av rotorerna, men detta är inte alltid nödvändigt beroende på vilka symtom du upplever. Rust gropar, kommer poängen, kammar eller andra avvikelser yta på rotorerna avger en negativ bieffekt kände när bromsarna. Saker du behöver
Bil jack
Jack står
Lug nut skiftnyckel
Vridmoment Ratchet skiftnyckel Mössor och metrisk hylsnyckelsats
6-tums C-clamp
bromsok kolv återställning verktyg (för skivbromsar bak endast) katalog Hook
Handpump
Tin kan
Hammer
Ersättningsbromsbelägg rotorer
Brake Spray
bromsvätska
Fine sandpapper
Shoppa trasor
Penetrerande spraya smörjmedel
Visa fler instruktioner
1

bort 1/3 av bromsvätskan från huvudcylindern med en ren handpump och pumpa vätskan i en plåtburk. Släng vätskan och byt ut huvudcylindern locket.
2

Lossa muttrarna (framdäcken eller bak, beroende på vilka hjul du ersätter) 1/8 varv moturs med klacken skiftnyckel innan lyft. Notera att om du byter de bakre rotorerna, inte handbromsen, men om du byter ut de främre rotorerna, handbromsen.
3

Höj Maxima med domkraft och fäst den på pallbockar. Ta bort muttrarna och hjul.
4

Ta 6-tums C-klämma (främre bromsarna endast) och placera den övre delen av klämman på den inre okhuset enheten berså av klämman på fästplattan av utombordaren pad. Sakta dra åt klämman för att komprimera bromsok kolven i bromsoket hålet.
5

Ta bort de två bromsok monteringsfäste bultar placerade på baksidan av knogen med en spärr och uttag. Om du ersätter kuddar också, måste du skilja toppen av bromsok från fästet. Men om du bara ändrar rotorerna, kan du ta bort bromsok som en enhet och spara lite tid. Häng bromsok från en krok att stöttan våren för att förhindra skador på gummi broms slang. För bakre rotor ersättare, ta bort bromsok och fäste sig.
6

ur rotorn. Om rotorn sitter fast på navet, spraya penetrerande smörjmedel längs mitten av navet där rotorn och navet möts. Det tar några minuter att penetrera och sedan använda en hammare för att slå på baksidan av rotorn på flera platser för att bryta sig loss från navet.
7

Rengör ytan på den nya rotorn med broms rengöringsspray . Spraya både fram-och baksidan av rotorn för att ta bort rost förebyggande beläggningen. Torka rotorn torrt med en trasa.
8

Rengör kanterna och nav ansiktet med fint sandpapper för att avlägsna eventuell rost uppbyggnad.
9

Placera den nya rotorn på navet.
10

Komprimera bakre bromsok kolv med en Mätmarkörverktyget kolv reset och förvandla det till borrningen medurs tills ordentligt. Sätt tillbaka bromsok monteringsfäste och dra åt skruvarna. Byt ut elektroderna och tjocklek. Sätt tillbaka och dra åt bromsok bultar.
11

Byt bromsok och fästbultar fästet (framhjulen endast). Dra åt bultarna till 75 foot-pounds med en momentnyckel och uttag. Var noga med att byta rotorer i set så upprepa proceduren för det andra hjulet på samma axel.
12

Byt hjulen och hjulmuttrarna. Dra åt muttrarna tätt, sänka Maxima och sedan dra åt muttrarna till 80 fot-pounds med momentnyckel och uttag. Dra åt muttrarna i en stjärna eller kors mönster.
13

Pump foten bromspedalen flera gånger tills den känns fast och sedan kontrollera igen vätskan i huvudcylindern. Lägg bara ny bromsvätska till markeringen och sedan tillbaka locket. Provköra Maxima för korrekt bromsning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57536.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.