Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man kan förbättra Bromsar Motorcykel Drum

Trum broms, som de hittade på de flesta bilar, brukade vara principen metod att bromsa en motorcykel. Sedan 1970-talet har de flesta tillverkare skiftat till skivbroms, eftersom det är mer kraftfull och pålitlig. Trumbromsar visas fortfarande på mindre motorcyklar och mopeder, men eftersom den lägre vikten av fordonet sätter mindre belastning på bromsen, vilket gör den mindre känslig för överhettning och slit-outs som ledde till trummor tas bort från större maskiner. Instruktioner
1

Undersök foder i bromsbackarna. Ett av de största problemen med trumbromsar är den höga hastighet med vilken de bär. Om du har märkt en plötslig drop-off i bromskraft, ta bort trumman och kontrollera sko foder för slitage. Om de är utslitna, kommer de måste ersättas med nya. Foder för moderna bromsar finns på vanliga serviceställen, men om din maskin är en klassiker, kan det vara ett problem. De ursprungliga bromsbackar på många äldre cyklar innehöll asbest, för att kontrollera temperaturen. Eftersom detta är nu en begränsad material, kommer det att bli nödvändigt i beklädnader källa replika gjorda av moderna material. Det kommer att bli nödvändigt att kontakta en specialist motorcykel restaurering för att ha skorna re-fodrade.
2

Kontrollera ytan och övergripande form av trumman. Det borde vara helt rund, inte bucklig eller förvanskas på något sätt. Om trumman är skev, kommer bromsarna inte upprätthålla ett jämnt tryck när hjulet roterar, vilket kan yttra sig som skrikande eller skakningar vid inbromsning. Material som utstrålar värme gör väl det bästa trummor. Gjutjärn, valsat stål eller aluminium är idealiska. Om trumman blir för varmt, kommer den att expandera, vilket minskar trycket på skorna inne, vilket i sin tur minskar bromstrycket.
3

bort skorna och undersöka de kamhävarmarna som trycker på skorna när spaken dras. Kontrollera dem för kurvor eller varp som detta skulle minska det tryck de utövar på bromsbackarna. De kan ersättas med längre versioner att öka bromskraften, som med alla fysiska spakar, kan en längre hävarm utöva mer kraft.
4

Kontrollera och luftventiler på trumman är tydliga och tillåta fri rörlighet av kall luft genom trumman. Överhettning är den värsta fiende till trumbromsar, så att hålla dem så svalt som möjligt kommer att bevara sin makt. När du har tagit trumman isär och bekantat dig med placeringen av alla mekanismer inuti, kan det hjälpa att borra några små hål i bakkanten av bromsskivan, så att varm luft komma ut mer effektivt.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59148.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.