Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter rotorer på en Mazda B2500

Rotorerna är hjärtat i de främre skivbromsar på Mazda B2500. Om rotorerna är dåligt, kommer de inte att fungera korrekt för att stoppa lastbilen. Ändra rotorerna är enkelt och du kan slutföra projektet i ditt garage eller uppfart. Jobbet kräver inga speciella verktyg och de flesta verktygslådor kommer redan innehåller det du behöver. Om du ersätter rotorn, bör du dra nytta av reparationen att ersätta bromsbelägg, alltför. Planera för det att ta dig ungefär 45 minuter att slutföra varje hjul. Saker du behöver
dräneringskärlet (tillval) katalog Turkiet Baster (tillval) katalog stoppklossar
Automobile jack
stödbenet
rörtång
Hylsnyckelsats
Wire Slipsar (valfritt) katalog Tänger (tillval) katalog Nya bromsbelägg (tillval) katalog Bromsvätska (tillval)
Visa fler instruktioner
1

Öppna motorn fack och prop huven med prop stången. Ta bort locket från huvudcylindern genom att vrida det moturs. Sätt i Turkiet baster och sifon hälften av bromsvätska från cylindern, om du planerar på att ändra bromsbelägg samt rotorer. Placera vätskan i tråget för återvinning.
2

Placera en uppsättning stoppklossar bakom bakhjulen i B2500. Höj framsidan av bilen på den sida som du börjar med, med hjälp av bil-uttaget. Placera en pallbock under lastbilen nära fästpunkten och höja den till ramen. Lossa muttrarna med rörtång och ta bort hjulet från Mazda.
3

Lossa bromsok fästskruvar med en hylsa och spärrskaft. Avlägsna och kassera bromsbeläggen, om du ska byta dem. Skjut bromsok kolv inuti okhus. Säkra bromsok till staget med en tråd slips. Låt inte bromsoket hänga med broms slang eller du kommer att sträcka och skada den. Ta bromsrotorn från hjulet montering och kassera den.
4

Installera en ny rotor på hjulet församling. Klipp av tråden slips säkra bromsoket till staget med en tång. Installera en ny uppsättning bromsbelägg i bromsoket. Placera bromsoket på monteringsvagga och fäst den genom att dra åt stiften med en hylsa och spärrskaft.
5

Montera hjulet på bilen och dra åt muttrarna med hjälp av rörtång. Ta stödbenet från under Mazda och sänka lastbil till marken. Upprepa proceduren på det andra hjulet. När projektet är färdigt, tillsätt tillräckligt med bromsvätska för att få huvudcylindern till rätt nivå. Pumpa bromsarna flera gånger tills pedalen känns fast för att sittplats bromsbeläggen på rotorerna. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59201.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.