Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort bakre bromsoken

Fast en gång anses vara för dyrt, har fyra hjul skivbromsar funnit sin väg in på de flesta av dagens kommersiella fordon på grund av deras livslängd jämfört med trumbromsar. De fungerar genom att ha rotorer, som roterar med hjulen, bromsas av bromsbelägg som pressas mot skivan med ett skjutmått. En felaktig tjocklek kan dock äventyra bromskraft, och måste avlägsnas för reparation eller utbyte. Saker du behöver
rörtång
Scissor jack
stödbenet
Slangar skiftnyckel uppsättning
Penetrerande olja
Hylsnyckelsats
Ratchet skiftnyckel
Wrench in
Large spårskruvmejsel
Bromsvätska (tillval) katalog One-man bromsar bleeder (tillval)
Visa fler instruktioner
1

Lossa muttrarna på bakhjulet genom ett varv med en rörtång. Placera en sax domkraften under bakre stöttning område på denna sida av bilen, och höja den tills hjulet inte vidrör marken. Placera en pallbock under ramen järnväg eller lägre fjädring styrarm. Sänk domkraften så fordonets vikt vilar på stödbenet. Slutför bort muttrarna och ta bort hjulet.
2

Lossa montering bromsledningen på bromsoket med en slang skiftnyckel. Ta bort nyckeln och avsluta ta bort kopplingen för hand. Ta bort bromsslang från oket och skjut den åt sidan för att göra plats för avlägsnande av bromsok.
3

Spray penetrerande olja på bromsok fästskruvar och låt det dra i en några minuter. Lossa skruvarna med en hylsa och spärrskaft. Placera en skiftnyckel på motsatt sida av kolven om man vill vända när du försöker lossa den. Skjut in kolven från oket när den har lossnat, och ta bort den. Avlägsna återstående bromsok bulten på samma sätt.
4

Placera en stor platt skruvmejsel i utrymmet mellan bromsok och rotorn, och bänd kolven i bromsoket något så att oket till glida rotorn lätt.
5

Dra bromsok rakt ut i rotorn och ta bort den från bilen.
6

Upprepa steg 1-5 för den andra bakre hjulet. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58526.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.