Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur att rensa en Radiator

Om bilen är överhettad eller köra varmare än normalt frågan kan vara med uppbyggd inuti kylaren. Om det har gått mer än fem år sedan kylaren har spolats ut, är det dags att tömma den. Du kan ta din bil till en reparationsverkstad och betala dem för att göra det eller du kan slutföra jobbet själv. Om du har en trädgårdsslang och grundläggande fordonsindustrin verktyg, är du redo att rensa en radiator. Saker du behöver
Wheel ramper
Bucket
Tänger
Slang ansluten till vatten
Visa fler instruktioner
1

Kör fordonet på en uppsättning av ramper för att lyfta den främre änden av fordonet från marken. Ställ nödbromsen för att säkra fordonet.
2

Placera en hink stor nog att fånga all kylarvätska under platsen där kylarslangen ansluts till botten av radiatorn. De flesta fordonen håller 3 till 5 liter vätska.
3

Ta bort klämman som håller fast slangen till kylaren genom att klämma de två flikarna på klämman tillsammans. Med flikarna tillsammans, dra slangen från kylaren. Låt all kylarvätska rinna in i skopan. Fluid kommer att rinna ur slangen också. Rikta vätskan från slangen i hinken också.
4

Öppna kylarens påfyllningslock och placera en trädgårdsslang i kylaren. Vrid slangen på och spola kylaren. Spraya innerväggarna hos radiatorn av för att avlägsna shellack och slam bygga upp. Fortsätt tills vattnet som rinner ut ur kylaren är klar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60375.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.