Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter en 1997 Jeep Grand Cherokee styrdämpare

Styrsystemet på en 1997 Jeep Grand Cherokee använder en multipel-link-system. Detta system fungerar ganska bra, men Grand Cherokee stor diameter hjul och däck kan beskatta styrningen. För att kompensera, använder fabriken en styrgrupp dämpare för att absorbera en del av de side-to-side krafter som anbringas på styrlänkaget. Om att dämparen går ut, kan styrningen bli svårt, så ersätter det bör vara en prioritet. Saker du behöver
Jack
Jack står
Needle-nosed tång
Sprint avdragare verktyg
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
ersätter styrning dämpare

Visa mer instruktioner
1

Placera domkraften under fordonets front, lyft upp den med domkraften handtaget, ställ bilen på pallbockar. Se till att bilen är fast på läktaren innan du går under det.
2

Platta ut sprinten på styrningen dämparen kronmutter hjälp av nål-nosed tång, och sedan dra ut sprinten med saxsprinten avdragare. Sprinten ser ut som en tjock version av en hårnål, och det går mellan stolparna i ett slott mutter. Det plattas ut vid en ände för att stoppa muttern från att vrida sig. Slottet mutter kallas det eftersom det ser ut som tornet av ett slott, med flera kantiga sektioner. Styrningen dämparen ser ut precis som en stötdämpare.
3

unbolt styr dämparen i båda ändar med 3/8-tums Ratchet och uttag, ta sedan bort dämparen från styrlänkaget och kassera den.
4

Montera dämparen ersättare styrning på styrlänkaget med Ratchet och fabrik hårdvara. Sätt sedan en saxpinne i kronmutter på styrlänkaget och dra isär med hjälp av nål-nosed tång.
5

Sänk SUV utanför står med domkraften.
Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60284.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.