Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du ändrar kamkedjan på en 1998 Chevy 1500 med en 350

Timing kedjor och remmar kan slitas ut eller gå sönder, behöver bytas. På Chevrolet 350 motor, byta kamkedjan kräver viss demontering. Tidpunkten kedja och kugghjul är placerade på framsidan av motorn, bakom en transmissionskåpan, som ligger bakom vattenpumpen. Under 1998 Chevy 1500 pickup, det finns gott om utrymme för att utföra denna reparation. Fortfarande, flera delar och vissa tillbehör måste tas bort för att få tillgång till transmissionskåpan och kedja /kedjehjul. Ett par specialitet verktyg också behövs för att slutföra jobbet. Saker du behöver
Automotive verktyg
ersätter kamkedjan
ersätter timing packning som
Harmonic balancer avdragare /installer
Kylvätska dräneringskärlet
Visa fler instruktioner

1

Placera en pan kylvätska drain under kylvätska dräneringsventil (petcock) av kylaren och tappa ur kylvätskan. Öppna kylarlocket för att hjälpa kylmedelsflödet mer fritt.
2

Ta bort kåpan kylarfläkten, lossa och ta bort remmen tillbehörsdrivningens. Ta bort kylfläkten.
3

Lossa och ta bort eventuella tillbehör fästen från vattenpumpen, ta sedan bort vattenpumpen.
4

bort den nedre remmen- remskiva från harmoniska balansblock. Fäst balancer avdragare till den harmoniska balansaxel och dra balancer bort av vevaxelns nos.
5

Lossa och ta bort alla bultar oljetråget med undantag för de två bakersta kära. Syftet är att sänka den främre delen av oljetråget nog att låta tidpunkten täcka att avlägsnas utan skador. Det kan vara nödvändigt att försiktigt bända oljetråget från blocket.
6

Avlägsna transmissionskåpan från framsidan av motorblocket. Du har nu tillgång till kamkedjan och redskap.
7

Vrid motorn för hand, så att inställningsmärkena är mittemot varandra. Kammen kedjehjulet märke kommer att vara i sex-läget klockan, och veven kedjehjulet märket kommer att vara i tolv-läget klockan. Ta bort de tre skruvarna på kamdrev och ta bort drevet och kamkedjan.
8

Använd ett kedjehjul avdragare om du ersätter vevaxeldrevet. Om vevaxeldrevet inte bärs alls, kan detta steg utelämnas. På samma sätt kan kamaxeln timing drev inte bäras och kan återanvändas.
9

Montera kedjan byte timing, göra vissa timing markörerna är rätt inriktade. Dra åt kamdrev bultar till 20 foot-pounds av vridmoment.
10

tillbaka den främre tätningen, som ligger på nedre framsidan av transmissionskåpan. Rengör alla packnings ytor, applicera sedan en blygsam mängd packning sealer till transmissionskåpan och anslut den till motorblocket. Gör samma sak för oljetråget packningen, som är placerad på undersidan av transmissionskåpan.
11

Re-säkra oljetråget till motorblocket och montera motorn /tillbehören i omvänd ordning jämfört med demontering. Fyll på kylvätska. Kör motorn och kontrollera tätheten. Remedy som behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61668.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.