Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man gör en broms jobb på en Chevrolet Malibu Maxx

Chevrolet Malibu Maxx modell fordon har skivbromsklossar på alla fyra hjulen. Dynorna stanna fordonet genom att applicera friktion till bromsrotorn eftersom hjulen vänder. Cylindern insidan av bromsoket skjuter de inre och yttre bromsbelägg till de inre och yttre sidorna av bromsrotorn. När dynorna har helt komprimerad till bromsrotorn, kommer friktionen från dynorna släpande mot vrida rotorn föra fordonet till en säker och fullständigt stopp. Saker du behöver
tråcklingsfunktionen spruta
Lug nut Tool Review Ordet jack
Safety står
Liten brytjärnet
1/2-tums spärrnyckel
13mm socket
Mekanik tråd
Tvingfäste
Ny skiva bromsbelägg
Visa fler instruktioner
1

Drive Chevrolet Malibu Maxx till en säker och nivå arbetar plats. Stäng av motorn och öppna huven.
2

Lokalisera och ta bort locket från bromsvätskebehållaren. Sätt tråckla sprutan inuti behållaren och dra ut en full spruta med bromsvätska. Placera sprutan full av bromsvätska på en säker plats och sätta tillbaka locket på behållaren. Denna process säkerställer att trycket från C-klämman komprimera bromsok cylindern inåt uppstår inte bromsvätska läcker från sidorna av behållaren lock.
3

Lossa varje lug nut på de främre hjulen med en lug nut verktyg såsom en däck verktyg eller en lug skiftnyckel. Vrid muttrarna moturs för att lossa.
4

Skjut domkraft under fordonets front och placera den under en säker domkraftsfästet. Palla upp fronten på bilen och placera pallbockar under ramen järnväg på båda sidor av bilen. Sakta sänker bilen till toppen av läktaren. När vikten på bilen sitter på toppen av säkerheten står, stoppa uttaget och lämna den i upprätt läge.
5

Skruva loss alla muttrarna från framhjulen. Dra hjulen av och lägg dem plant på ytan.
6

Leta bromsoket monterad på förarsidan frambromsen rotorn. Skjut spett genom öppningen på sidan av bromsok och bänd den yttre bromsbelägg mot bromsok cylindern tills cylindern har komprimerats nog att lossa bromsbelägg grepp om rotorn.
7

Leta upp och ta bort de två 13mm bultarna glidstiftet från baksidan av bromsok med Ratchet och en 13 mm hylsa. Vrid skruvarna moturs för att lossa och ta bort.
8

Dra bromsoket bort av rotorn med händerna och hänga den på styrspindeln bakom hjulnavet montering med en bit av mekanik tråd eller ett bungee rem.
9

Bänd dynan inuti bromsen ur klämman insidan av bromsok med spett. Sänk c-klämman i bromsoket så justeringen stången mot utsidan bromsklossen. Vrid Tvingfäste medsols mot utsidan bromsbelägg fram bromsok cylindern är helt komprimerad inuti bromsoket. Skruva av c-clamp och ta bort den från bromsoket. Bänd den yttre bromsklossen ut från klämman insidan av bromsok med spett.
10

Placera de två nya bromsbelägg till klämmorna inuti bromsoket. Avlägsna mekanik tråd från oket och montera bromsok tillbaka på bromsskivan. Skruva fast de två 13mm bultarna tillbaka i bromsoket och dra åt med Ratchet och 13mm uttag. Fäst hjulet på hjulnavet med muttrarna och dra åt med tappmuttem verktyget.
11

Flytta till de övriga tre hjulen och byta bromsbelägg på samma sätt. När du är klar byter dynorna på framsidan av bilen, bara flytta uttaget och säkerhet står på baksidan av bilen och upprepa stegen. Efter alla bromsbeläggen har ersatts, jack i Malibu säkerhetskopiera och ta bort säkerheten står. Sänk sedan Malibu till marken och ta bort domkraft.
12

Slutför dra åt muttrarna på alla hjulen med tappmuttem verktyget tills de är mycket snäva. Ta broms lock vätskebehållare och sprutar bromsvätskan tillbaka in i reservoaren. Sätt tillbaka locket och stäng huven.
13

Veva bilen och pumpa bromspedalen in och ut ett par gånger till sittplats de nya bromsbelägg till lämpligt avstånd från broms rotorer. Slå av tändningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58174.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.