Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Mustang Huvudcylinder Borttagning

Broms huvudcylinder på din Ford Mustang fungerar som en hydraulisk pump för att ansätta bromsarna varje gång du trycker ned pedalen. Slitna kolvar, ventiler eller skador på enheten kan orsaka huvudcylindern att förlora trycket och misslyckas. Borttagning av broms master för service eller utbyte är en enkel men engagerade process. Du kommer att behöva bänk blöda den ombyggda eller nya enheten före installation och eventuellt lufta hela bromssystemet när huvudcylinder är på plats. Ta bort Huvudcylinder

Huvudcylindern på din Mustang är lätt att komma åt genom motorrummet. Den monteras på bromsen booster (en cylinder-formad komponent) på brandväggen, mitt framför ratten. För att börja ta bort cylindern, dra ur fluidnivåsensorn vid basen av bromsvätskebehållaren ovanpå enheten.

När du kopplar bromsledningarna på huvudcylindern, placera en trasa under enheten för att fånga eventuella vätskespill och använda en flare skiftnyckel för att undvika skador på beslag. Efter det, plugga eller täcka raden öppningar för att förhindra kontaminering av systemet. Nu kan du skruva loss muttrar och bultar, om din Mustang-modellen är utrustad med hydro boost, och ta bort cylindern från motorrummet.

När du avslutat service huvudcylindern eller har den nya enheten klar, bänk Avlufta cylindern att bli av med all luft inuti. Du kan göra detta genom att placera huvudcylindern på ett skruvstäd. Anslut tydliga gummislangar till enheten beslag och sätt i den andra änden av ledningarna in i reservoaren. Fyll behållaren med DOT 3 bromsvätska och pumpa cylindern kolven in och ut, tills du ser några bubblor går igenom slangarna.
Installera huvudcylindern


nu du kan installera enheten på bromsservon. Vid anslutning av ledningarna, starta fästmuttrarna för hand för att undvika att gängorna skadas. Dra sedan åt linjer med flare skiftnyckel och plugg nivågivaren elektriska kontakten.

Testa bromsarna genom att pumpa bromspedalen flera gånger och kontrollera att den känns fast. Om pedalen känns svampiga, måste du lufta bromssystemet. Du kan göra detta genom att följa instruktionerna på bilens instruktionsbok eller fordonets servicemanual.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57484.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.