Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter Frambroms på en 2005 Toyota 4runner

Bromsbeläggen på din bil behöver förändras varje 60.000 till 80.000 miles eller så snart du hör dem slipning. Byta bromsarna på 2005 Toyota 4Runner skiljer sig från andra fordon. Lastbilen använder fasta bromsoken på framhjulen som inte kan tas bort från bromsskivan, så du måste ta bort och byta ut bromsbeläggen med bromsok fortfarande ansluten. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
däck järn
Brake Cleaner Review dräneringskärlet
Spetstång
vice grepp tång
Tape-inslaget skruvmejslar
liten borste
Högtemperatursfett
Bromsbelägg med anti-skrika shims
Visa fler instruktioner
Förberedelser
1

bort två tredjedelar av bromsvätska från bromshuvudcylindern i motorn med hjälp av en spruta eller kalkon Baster som aldrig har använts för något annat. Se till att du vet att dina lokala lagar för hur man gör med det.
2

Höj den främre änden av lastbilen, stödja den på pallbockar och ta bort framhjulen. Det kommer att hjälpa att lossa muttrarna med däck järn innan du höja fordonet
3

Applicera en aerosol bromsrengöringsmedel till hela bromsaggregatet att ta bort allt damm,. Använd ett uppsamlingskärl under för att fånga återstoden.
Ändra Pads
4

bort de små clips som håller bromsklossarna "övre och nedre låssprintarna på plats med hjälp av nål-tång. Avlägsna slammerförhindrande våren från belägg-plattan med samma tång.
5

Dra de nedre och övre stift från bromsoket.
6

Kläm yttre bromsbelägg mot bromsoket vid dynans övre och nedre ändar för att komprimera kolvarna i sina hål - använd vice-grepp tång för denna uppgift -. och sedan dra den yttre dynan ur bromsok
7

Skjut bromsok kolvarna ända in i sina hål med hjälp av vinyl-täckta handtag av tång eller två skruvmejslar inslagna i tejp. Tvätta bort de övre och undre kontaktytor i tjocklek med en liten borste.
8

Smörj baksidan av den nya bromsbelägg med högtemperaturfett och anslut en anti-squeal mellanlägg till den. Montera den yttre dynan i bromsoket.
9

Upprepa steg 3 till 5 för att ersätta det inre bromsbelägget i bromsoket.
10

Sätt tillbaka de övre och undre kvarhållande stift till bromsok, placera slammerförhindrande fjädern på plats innan du installerar den nedre stiftet. Installera sprintar videoklipp med tången med clips 'handtagsändarna pekar bort från bromsoket.
11

Återanslut hjulen och sänk lastbil efter byte bromsarna för båda hjulen. Fyll master-cylindrig reservoar med färsk bromsvätska.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57938.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.