Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort en Honda Element

Radiatorn är en av de viktigaste delarna av kylsystemet i din Honda, och om det blir läck eller blir igensatt, kommer inte bara att du inte kyla din motor ordentligt, men du riskerar överhettning och allvarligt skada fordonet. Om du behöver ta bort kylaren för utbyte, kan det göras hemma. I det här fallet är projektet fordonet en 1998 Honda Civic DX, men processen är liknande för andra fordon. Saker du behöver
dräneringskärlet
skruvmejsel
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

Låt motorn svalna helt innan du arbetar på det. Du måste kunna placera din nakna hand på kylarlocket, annars riskerar du att bränna dig på kylvätska
2

Placera tråget under fordonet och öppna draincock på botten. radiator. Twist öppna kylarlocket i en motsols för att hjälpa till att snabba upp flödet av kylmedel i dräneringstråget.
3

Skruva slangklämmorna som håller de övre och kylarslangar till radiator, med hjälp av en skruvmejsel, och sedan dra bort slangarna. Försök att rikta slangarna mot tråget så att kylvätskan inte spills på marken.
4

Koppla ur selen fläkten ledningar från kylfläkten och placera kablarna åt sidan. Unbolt övre värmeelementet fästen från kärnan stöd, med 3/8-tums Ratchet och uttag.
5

Lyft värmeelementet ur motorrummet genom att greppa den på sidorna. Lyft med benen så att du inte skadar ryggen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60113.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.