Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur Ta Pressure Out of the Brake Drums

Trumman bromssystemet har införlivats på många fordon. De flesta av fordonen på vägarna i dag erbjuda ett urval av fyra bromsar hjul skiva, eller främre skivbromsar och bak trumbromsar. Trumbromsar finns främst på baksidan av fordon. Längst ner på den trumbromsanordning finns det en justeringsanordning känd som en stjärna-hjul justeringsanordningen. Med tiden denna justering kan under expandera på grund av sådana saker som konsekvent användning av parkeringsbromsen. Varje gång parkeringsbromsen är inställd, stramar inställningsratten trumbromsar lite mer. Saker du behöver
Liten brytjärnet
Tunn platt skruvmejsel
Stor gummiklubba
Visa fler instruktioner
1

låg under den bakre stötfångaren på fordonet du arbetar på, och placera din kropp så att du kan fysiskt komma bakhjulet på bilen. Med den bakre delen av fordonet upp och bakhjulen off på fordonet, ta bort den lilla gummigenomföringen från baksidan av bromsen fästplattan. Stödplattan är metallplattan som täcker baksidan av de trumbromsar och gummigenomföringen är placerad på baksidan av plattan. Denna genomföring fyller justeraren hålet, vilket ger dig tillgång till stjärnan-hjulet skaderegleraren.
2

Stick in en tunn platt skruvmejsel i hålet i fästplattan. För in spetsen på skruvmejseln mot stjärnan hjul justerskruvar tänder. Bänd tänderna på justeraren nedåt bakifrån bromsarna. Denna rörelse kommer att tvinga star-hjulet för att kollapsa inåt och frigöra trycket på trumman.
3

Knacka sidorna på trumman mot framsidan och baksidan av bilen med en stor gummi klubba. Denna hamrande rörelse flyttar trumman sida till sida, och pressa bromsbackarna inåt. Detta förfarande kan också hjälpa till i avlägsnandet av bromstrycket från trummorna. Prova att ta bort trumman för hand. Om detta förfarande inte har fungerat hittills, fortsätt till nästa steg i det här projektet.
4

Placera en liten pry bar mellan botten inre läppen av trumman, och fästplattan. Bänd trumman utåt. Flytta be bar till sido-läpparna av trumman, och bända mellan trumman och stödplattan på vardera sidan av trumman. Använd den här metoden, alternerande mellan botten och två sidor minst fem gånger i rad. Ju mer du bänder på trumman, ju längre det ska komma ut. Ändamålet med detta steg är att dra ut trumman att fysiskt komma åt stjärnformade hjul justeraren med en skruvmejsel.
5

Bänd trumman utåt igen i mellan trumman och bakre stödplatta. Denna gång plats på toppen av spett på en diagonal vinkel både nedåt och bakåt i bilen (ungefär 4 eller 5 o'clock position du står inför framsidan av bromstrumman). Stick in en tunn platt skruvmejsel ovanför stjärnan hjulet skaderegleraren eller någon av dess utsträckta cylindrar. Tryck handtaget på skruvmejseln uppåt för att bända ner på stjärnan-wheel justeringsanordningen. Denna nyfikna rörelse med skruvmejseln ska ta bort skaderegleraren från insidan av bromsen helt. När justeraren är helt bort, bör du inte ha några problem att dra bromstrumman av för hand.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59037.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.