Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

1999 Isuzu Rodeo Rotor Borttagning

De broms rotorer om 1999 års Isuzu Rodeo sitta på hjulbultarna på hjulnavet. Borttagning bromsrotorn kräver att ta bort bromsoket och bromsok fästet. Om rotorn byts ut, kommer det att vara nödvändigt att komprimera bromsok kolv i bromsoket hål för att göra plats för den tjockare rotorn. Saker du behöver
rörtång
Ordet jack
Jack står
hylsa och spärrskaft set
Liten brytjärnet
mekanik tråd
Momentnyckel
Show Fler Instruktioner
Borttagning
1

bryta loss muttrarna med rörtång, inte ta bort dem vid denna tidpunkt. Lyft fordonets front med domkraft och placera pallbockar under främre rambalkar i fordonet. Sänk bilen tills den vilar säkert på pallbockar. Ta bort muttrarna med rörtång och dra hjulet från fordonet.
2

Ta bort de två bromsok bultar med 13 mm hylsa och spärrskaft. Bänd bromsok från bromsok fästet och rotorn försiktigt med små spett, stödja den med ena handen så att den inte faller.
3

Häng bromsoket från de övre bärarmarna med den mekanik tråd så att den hänger fritt utan tryck på gummit bromsledningen.
4

Ta bort de två Bromsokshållare bultar med 15 mm hylsa och spärrskaft och ta bort bromsok fästet.

5

Skjut rotorn över hjulbultar, se till att inte dra den över hjulbultarna. Om rotorn inte glida fritt eller verkar ha fastnat vid hjulnavet, knacka på baksidan av den med en gummiklubba för att befria det från korrosion.
Installation
6 < p> Skjut rotorn över hjulbultarna,. vara noga med att inte dra den över hjulbultarna
7

Håll bromsok fästet på plats och dra åt de Bromsokshållare bultar. Dra åt båda Okfäste bultar till 126 foot-pounds med momentnyckel.
8

Support bromsoket för hand och ta bort mekanik tråd. Skjut bromsok i bromsoket monteringsfäste och över rotorn. Rada upp bromsok monteringshål med monteringshålen på bromsok fästet och dra åt bromsok bultar. Dra åt bromsok bultar till 54 foot-pounds med momentnyckel.
9

Placera hjulet och däcket på bilen och dra åt muttrarna. Höj bilen av domkraften står med ordet jack och ta bort jack läktaren. Sänk bilen till marken.
10

Dra åt muttrarna med 70 foot-pounds av vridmoment. Starta bilen och pumpa bromsarna flera gånger för att justera bromsarna innan körning. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59317.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.