Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du ändrar broms rotorer på en Toyota Avalon

En verkstad kommer att debitera $ 60 till $ 90 Ett timme att byta rotorerna på din Toyota Avalon, och du kommer att debiteras minst en timmes arbete per rotor även om det bara tar några minuter vardera för att ändra dem. Med rätt verktyg och några bil eller mekanisk erfarenhet, kan du göra det själv och spara. Saker du behöver
Golv jack
Jack står (2) katalog Stoppkloss
1/2 tums enhet bryta bar
1/2 tums enhet metrisk socket set (upp till 21 millimeter)
1/2 tum spärrnyckel
Turkiet Baster
DOT 3 bromsvätska
1/2 tums enhet justerbar momentnyckel
bungee rep
Små /medelstora brytjärnet
Ball Peen hammare
Skyddsglasögon
Broms Spray equipment shop trasor
Visa fler instruktioner
1

Park Avalon på en plan stenlagd yta. Dra åt parkeringsbromsen och släpp huvfäste. Placera ett hjul chock bakom en bakre däck, öppna huven och ta bort hälften av bromsvätska från huvudcylindern behållaren med Turkiet baster. Släng vätskan lämpligt och inte återanvända. Byt ut huvudcylindern locket ordentligt.
2

Bryt muttrarna löst på framdäcken med bryta bar och en 21 millimeters uttag.
3

Lift framsidan av Avalon med domkraft och placera en pallbock under vänster och höger räls frontram. Ta bort muttrarna och hjul.
4

Komprimera kolven på den vänstra främre bromsok med bändjärn inklämd mellan bromsok porthole i fronten och rotorn. Komprimera kolven tills den bottnar inuti bromsoket.
5

bort bromsok bron bultarna på vänster bromsok med Ratchet och en socket. Bänd bromsok och bron bort av rotorn som en bifogad enhet och stöder det till spiralfjädern med ett bungee rep.
6

ur rotorn. Om rotorn inte lossnar från navet, sätta på skyddsglasögon och slå rotorn med hammaren på den platta änden av fenorna. Slå det både inåt och utåt tills det lossnar från navet.
7

Upprepa steg 4, 5 och 6 för den högra sidan.
8

Spray de nya rotorer med broms renare frikostigt och torka av dem med en trasa. Var noga med att spraya båda sidor av rotorerna inne i navet och överallt.
9

Placera en ny rotor (s) på hjulnavet och byt bromsok och bron över nya rotorn. Rada upp bromsok bron bultarna till hålen i knogen och dra åt ordentligt med Ratchet och en socket. Upprepa steg för den andra sidan.
10

Byt hjulen och hjulmuttrarna. Dra åt ordentligt och sänk Avalon till marken. Dra åt muttrarna med justerbar momentnyckel inställd på 80 fot pounds.
11

bort hjulet chock.
12

Lossa parkeringsbromsen och pumpa foten bromspedalen för att återställa hydrauliskt tryck in den komprimerade bromsok kolvarna. Underlåtenhet att utföra detta steg kommer att vara farliga. Kontrollera och justera bromsvätskenivån i huvudcylindern bara lägga ny DOT 3 bromsvätska. Ta en provkörning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57122.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.