Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du ändrar kamremmen på en 2002 Mitsubishi Lancer

Din 2,0-liters Mitsubishi Lancer använder en kamrem att driva kamaxeln, se till att ventilerna öppnar och stänger vid rätt tidpunkt. Om detta bälte sträcker, kan det orsaka detta exakta tidpunkten att avbrytas. Sträck kuggremmar har också en tendens att hoppa över tänderna, vilket orsakar ännu mer problem med ventiltider. Om tändinställningen på din Lancer är korrekt (som kontrolleras av ett stroboskop), och motorn fortfarande inte startar korrekt, bör du byta ut remmen. Saker du behöver
Ordet jack
träbit
Wrench in
Hylsnyckelsats
Ratchet
Extensions
Rak skruvmejsel
skruvstycke eller motsvarande
1 /8 tums insexnyckel eller pin
Momentnyckel
Ny kamrem
Visa fler instruktioner
1

bort den externa drivremmar. Vrid remspännaren moturs för att dra remskivan bort från bandet och ta bort remmen. Markera bandets ytterkant så att du vet vilken väg att installera om den. Lossa svängbulten och justermuttern på generatorn och ta bort remmen. Markera den yttre kanten igen.
2

bort servopumpen genom att vrida bultarna som fäster den på fästet moturs med en spärr och uttag. Utan att koppla ur ledningarna, flytta pumpen ur vägen. Rotera de två eller tre pumpar konsoler bultar moturs med en hylsa och spärrnyckel och ta bort konsolen.
3

Vrid vevaxeln motsols med en stor hylsa och spärrnyckel och lyft bort hjulet. Placera träbit på jack pad och skjut domkraften under passagerarsidan av motorn precis bakom remskivan och höja uttaget för att stödja motorn.
4

Rotera bultarna som fäster motorfästet moturs med en skiftnyckel eller Ratchet och uttag och ta bort bultarna och montera. Avlägsna skruvarna som fäster transmissionskåpan på motorn genom att vrida dem moturs med en spärr och uttag och ta av locket.
5

tillbaka vevaxeln bulten genom att vrida den medurs för hand och dra åt den med en spärr och uttag. Vrid motorn medurs för att rada upp inställningsmärkena. Dessa kommer att vara hack och pilar på dreven och antingen märken eller hål på motorn.
6

Ta bort de två skruvarna på kamremmen spännaren genom att vrida dem moturs med en hylsa och spärrskaft. Dessa skruvar är precis till vänster och ovanför vevaxeldrevet, sett från passageraren fender området. Ta spännaren. Ta bort den gamla remmen och släng, gör noggrann granskning av routing. Vänd försiktigt vevaxeln och kamaxeldrev med en skiftnyckel till fullo rada upp tidpunkten markerar
7

Sätt kamremmen spännaren i ett skruvstäd och sakta kollapsar det. Sätt i insexnyckel eller stiftet i låsningshål nära botten. Rotera vevaxeldrevet ½ tand moturs med en hylsa och spärrskaft. Installera den nya kamremmen, med början vid vevaxeln och går medsols runt bältet. Se till att bältet är ordentligt installerad runt remskivorna och kedjehjul. Kontrollera kamaxelns inställningsmärkena fortfarande är korrekt justerade.
8

Vrid vevaxeln ½ tand medurs med Ratchet och uttag för att ta upp spänningen på remmen. Håll spännaren på plats och montera bultarna, vrida dem medurs för hand tills fingrarna. Vrid spännaren mot vattenpumpen med momentnyckel och uttag, tillämpa 21 foot-pounds av vridmoment. Håll spänningen på remskivan och tryck spännaren mot remskivan. Dra spännaren bultarna till 23 mul-pounds och ta bort stiftet från spännaren.
9

Vrid motorn medurs med en skiftnyckel genom två hela varv och kontrollera att all timing markerar fortfarande laguppställningen. Rätta till eventuella avvikelser. Lås vevaxeln remskiva på plats med hjälp av låspinnen eller annat lämpligt verktyg och vrid motsols med skiftnyckel för att ta bort den. Montera transmissionskåpan och bultar, vrida skruvarna medurs för hand tills fingrarna. Dra locket bots till cirka 10-15 fot-pounds.
10

Montera vevaxelns remskiva. Installera vevaxel bulten för hand, vrida den medurs. Dra ut bulten till cirka 20-25 fot-pounds. Montera motorfäste, gängning bultarna för hand tills fingrarna. Dra dessa bultar till 20-25 fot-pounds. Sänk och ta bort domkraften.
11

tillbaka makten fästet steering pump och pump, gängning bultarna för hand och vridmoment dem till ca 30-35 fot-pounds. Sätt tillbaka drivremmar. Spänn generatorremmen genom att vrida justerbulten medurs med en skiftnyckel. Dra svängbulten och justerare låsmuttern till 25 foot-pounds. Rotera servostyrning bältessträckare moturs och installera bältet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61957.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.