Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man kan stoppa Brake Rotor Rust

Rost är vanligt på en bils broms rotorer. Eftersom dessa delar är ur solljus, kan fukt lätt bygga upp inom bromsarna och leda till rost. Den goda nyheten är att rost på broms rotorer är inte ett stort problem. Det finns mycket du kan göra för att helt stoppa rostbildning, men det är väldigt lätt att hålla den rost från att bygga upp. Saker du behöver
Brake Cleaner Review WD-40
Rags
Jack och lug skiftnyckel
Visa mer Instruktioner
1

köra bilen ofta att ge bromsarna massor av användning, särskilt om du bor i fuktiga eller regniga förhållanden. Rosten kommer alltid att börja bygga upp, men bromsar kommer att ta bort rost från rotorerna.
2

Rengör rotorerna regelbundet. Du kommer att behöva höja bilen och ta bort hjulet för att nå rotorerna, och du kanske vill ta bort bromsoket för att rengöra hela rotorn. Använd en aerosol bromsrengöringsmedel med en kastrull under för att fånga droppande rester, aldrig använd tryckluft på bromsdelar på grund av asbest i dem
3

Använd en oljebaserad smörjmedel på alla. delar av rotorn som inte vidrör dynorna vid körning. Applicera detta endast om du märker rost börjar bygga upp. Använd en aerosol glidmedel som WD-40, torka och rosta bort med en trasa. Kontrollera att allt smörjmedel borta från rotorerna innan körning.
4

Byt dina broms rotorer med de som har speciella plätering eller överdrag som zink eller kadmium. Zink kan vara ett bättre alternativ eftersom kadmium innehåller gifter som kan slitas ner på vägarna och kan möjligen orsaka miljöproblem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57453.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.