Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar bromsok på en Buick

Buick fordon alla komma med skivbromsar fram som integrerar bromsok, kuddar och rotorer. Några av de nyare framhjulsdrivna modellerna kan också innehålla skivbromsar bak istället för trumbromsar. Medan byta bromsok är inte en vanlig broms reparation, är den skyldig att ta bort dem för att byta kuddar eller rotorer. De bakre bromsoken på Buicks integrera kabel parkeringsbromsen. På grund av detta finns det en något annorlunda procedur installera dem än de främre bromsok. Saker du behöver
Bil jack
stödbenet
Däck järn
6-tums C-clamp
Tänger
Kombination box-end/open-end handen skiftnyckel set
Brake slangklämma
Ratchet och Hylsnyckelsats
dräneringskärlet
Bromsvätska
Visa fler instruktioner
1

bort navkapseln (er) om tillämpligt och lossa muttrarna med ett däck järn innan du lyfter hjulet (er) som du tänker installera bromsok på.
2

Höj och stödja hjulet (er) i Buick med en domkraft och pallbockar och sedan ta bort muttrarna och hjul.
3

Placera C-klämman över baksidan av okhuset och drivningen av klämman på stödplatta av utombordaren pad. Dra åt klämman för att komprimera bromsok kolv.
4

Dra ner på parkeringsbromsen kabeln (på de bakre bromsoken endast) och sedan ta bort kabeln från kontakten på bromsoket.

5

Placera ett uppsamlingskärl under hjulet där bromsen slangen fäster bromsoket.
6

Placera en klämma broms slangen på broms slangen bara några inches bort från där den ansluter till bromsoket.
7

Avlägsna bulten bromsslangen från bromsoket med en spärr och uttag eller en box-nyckel. Var noga med att ta bort de gamla koppar brickor från båda sidor av bromsslangen bulten.
8

bort de två bromsok styrbultar med en spärr och uttag eller en box-nyckel (ok fram endast). Ta bara den nedre bulten på bakre bromsok och sedan vrida bromsoket uppåt för att skjuta bort det övre bromsok pinnbult.
9

bort bromsok ankarskruvarna om så önskas. Några ersättare bromsok komma med bromsok ankare medan andra inte gör det. Bara ta bort ankaret om du byter ankaret eller rotorn.
10

Installera den nya bromsok genom att vända på förfarandet. Nya bromsok kommer med kolvarna komprimerad. Var noga med att ersätta koppar brickor på varje sida av bromsslangar bulten och sätt tillbaka kabeln parkeringsbromsen till de bakre bromsok
11

Öppna luftningsskruven på nya bromsok fram en stadig rännil av bromsvätska börjar att rensa från den. Passa dräneringstråget att fånga upp vätskan. Ta bort locket huvudcylinder och kontrollera vätskenivån ofta så det inte slut på vätska. När en stadig rännil uppnås, dra åt luftningsskruven, toppen på huvudcylindern med ny bromsvätska och sedan tillbaka locket.
12

Anställ en assistent för att försiktigt komma in i Buick och pumpa bromsen pedal fyra till fem gånger. Medan assistenten hålltryck ned på bromspedalen, kan återuppta det luftningsskruven att spola luft från bromsledningarna. Upprepa denna procedur tills bromspedalen känns fast och bromsvätska saknar luftbubblor. Toppa huvudcylindern med ny bromsvätska igen och sedan byter hjulet och lug nötter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57554.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.