Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter tändstift i en 1998 Pontiac Grand Prix V6

tändstiften i en V6-utrustad, 1998 Pontiac Grand Prix skapa tändningen för bränslesystemet, vilket är en viktig del av förbränningsprocessen. Tändstift slits varje gång de eld, tills slutligen, slutar de fungera helt. När gnistan blir mindre och mindre, kommer det att bli svårare och svårare att köra bilen, tills det kommer till den punkt att bilen inte kan köra längre. För att åtgärda problemet, kan tändstiften bytas ut mot nya. Uppgiften är enkel och kan göras på mindre än en timme. Saker du behöver
3/8-tums Ratchet och förlängning
tändstiftshylsor
Byte tändstift
Tändstift bladmått
bilens instruktionsbok
Visa fler instruktioner
1

Öppna bruksanvisningen för din 1998 Pontiac Grand Prix och leta upp gnistan specifikationer stiftgapet för din V-6 motor. Gap ersättning tändstift enlighet med tändstift bladmått.
2

unbolt motorkåpan från mitten av motorn genom att först skruva av olje locket så att den är placerad moturs till motorn. Dra sedan upp bränsleinsprutningsdonet syn-sköld på framsidan av motorn med händerna. Dra i fliken motorhuven ur fästet och ta bort motorkåpan.
3

Dra av första tändkabeln genom att greppa den vid basen och dra upp ordentligt samtidigt som du vrider på samtidigt. Skruva loss tändstiftet ur motorn med 3/8-tums ratchet, förlängning och tändstiftshylsor.
4

Installera en plug ersättare gnista i topplocket med ratchet, förlängning och tändstiftshylsor . Tryck tändstiftskontakten på tändstiftet tills den hoppar på plats.
5

Upprepa steg 3-4 för de återstående fem tändstiften på cylinderhuvudet. Sätt sedan tillbaka motorkåpan i omvänd ordning jämfört med demontering.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61402.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.