Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

1987 Toyota Pickup: Hur byta ut Cylinder huvudbromscylinderns

Även om Tacoma och Tundra få alla berömmelse, sålde den första Toyota pickup i USA var Stout 1964. Den Stout var kortlivad, eftersom Toyota avslutade det 1967 och ersatte den med Hi-Lux 1969. Med ingen förklaring, höll Toyota Hi-Lux kropp, men eliminerade Hi-Lux namn i USA till förmån för uncreative "Pickup" namn - Hi-Lux kvar i resten av världen. Den 1987 Toyota Pickup kom standard med power hydrauliska bromsar, som använde en huvudcylinder för att skapa tryck i bromsledningar. Vid byte av huvudcylindern, måste du bänk-bleed den före installationen. Saker du behöver
Clean kalkon Baster
Liten, förseglad behållare
Liten dräneringskärlet
Linje skiftnyckel
Ren, luddfri trasa
Hylsnyckelsats
Ratchet
skruvstycke med gummi käken beskyddare
Huvudcylinder bleeder slangar
DOT 3 bromsvätska
träpinne rod
Momentnyckel
Crows fot fäste
Ordet jack
Jack står
1/4-tums diameter slang, 3 meter lång
Ren, klar behållare
Blocknyckelsats
Visa fler instruktioner
Ändra Master Cylinder
1

Dra bort locket från huvudcylindern. Sifon all vätska från behållaren med en ren kalkon baster. Överför vätskan till en liten, förseglad behållare.
2

Placera en liten tråget under huvudcylindern och lossa linjen stål bromsen kör in i huvudcylindern med en linje skiftnyckel. Låt vätskan rinna ut ur ledningarna i dräneringstråget, ta sedan bort ledningarna från huvudcylindern. Linda slutet av varje rad med en ren, luddfri trasa för att förhindra skräp från att komma in i hydraulsystemet. Addera 3

Håll upplåsningsknappen på ledningsnätet koppla in den huvudcylinder s bromsvätskenivån sensor ledningar, om sådan finns, och koppla ur selen.
4

Ta bort de fyra master cylinder-fästmuttrar med Ratchet och uttag. Dra huvudcylindern från bromsservon.
5

Ställ ny huvudcylinder i ett skruvstycke med gummi käken skydd installerat. Dra bänken skruvstäd tills den håller huvudcylindern på plats. Hand-gänga bleeder slangar till hamnar bromsledningen på huvudcylindern, därefter passa dem med en linje skiftnyckel.
6

Förlägg avluftningsskruvarna rader i huvudcylindern och fylla behållaren till "Max "linje med ny DOT 3 bromsvätska - läge bleeder slangarna så ändarna är i behållaren att dränka dem i bromsvätska
7

Tryck och släpp kolven på baksidan av huvudcylindern. med en träpinne rod och titta ändarna av bleeder slangar i bromsvätskan för bubblor. Upprepa detta steg tills inga bubblor kommer från slangarna.
8

Skruva bleeder slangar med en linje skiftnyckel och ta bort dem från huvudcylindern. . Tryck fast locket på huvudcylindern
9

Ställ den nya boot - medföljer den nya huvudcylindern - på den upphöjda delen på baksidan av den nya huvudcylindern med "Up"-märkningen uppåt . Ställ huvudcylindern på bromsservon, styra monteringstapparna på booster genom monteringshålen i huvudcylindern. Hand-tråd muttrarna på monteringsnitarna.
10

Dra åt bromsslangar till portarna på huvudcylindern.
11

Vridmoment huvudcylindern kvarhållande muttrar till 9 foot-pounds med en momentnyckel och uttag. Dra åt bromsslangar till 11 foot-pounds med en momentnyckel och kråkor fot fäste.
12

Anslut bromsvätskenivån kabelnätet tillbaka till Toyotas ledningsnät.

Avluftning av bromssystemet
13

Höj framför lastbilen med en domkraft och skjut pallbockar under lastbilens rambalkar. Sänk bilen på domkraften. Lyft den bakre delen av lastbilen med en domkraft och placera pallbockar under bakaxeln
14

krypa under höger bakhjul och hitta ventilen bromsen bleeder -. 1/4-tums metall ventilen - på toppen av trumman fästplattan. Tryck en 1/4-tums slang diameter gummi på avluftningsventilen och ställa den andra änden i en ren, klar behållare. Fyll behållaren med färskt DOT 3 bromsvätska tills vätskan submerges slutet av slangen.
15

Instruera en assistent att trycka på och släppa bromspedalen långsamt tills pedalen känns fast. Berätta din assistent för att hålla fast en press nedåt på pedalen. Vrid avluftningsventilen ett kvarts varv moturs med en kombination skiftnyckel för att öppna den. Titta på änden av slangen i bromsvätskan och leta efter luftbubblor. Upprepa detta steg tills inga bubblor.
16

bort gummislangen från avluftningsventilen. . Refill huvudcylindern till "Max" linje med färsk DOT 3 bromsvätska
17

Upprepa steg 2 till 4 för att blöda de återstående tre hjul, i följande ordning: vänster bak, höger fram och vänster fram. På framhjulen, är avluftningsventilen på baksidan av bromsok, eftersom de är skivbromsar.
18

Lyft den bakre delen av lastbilen av domkraften står med en domkraft och ta bort pallbockar. Sänk den bakre delen av lastbilen till marken. Höj framför lastbilen av domkraften står med en domkraft och ta bort domkraften. Sänk framsidan av Toyota till marken.
19

Ta någon gammal bromsvätska till en bil vätska återvinningsstation för omhändertagande. Vissa Bildelsaffärer tar gamla vätskan gratis.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59298.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.