Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så ändrar bromsarna på en PT Cruiser

PT Cruiser har skivbromsar fram som standardutrustning. Regelbundet byta bromsar på din PT Cruiser hjälper bevarar dess bromsprestanda och din säkerhet på vägen. Slitna bromsbelägg kan orsaka en rad problem, inklusive dålig bromskraft, skrapljud vid inbromsning och skador på bromsoket och rotor. Ändra bromsarna är en okomplicerad uppgift som tar mindre än en timme. Saker du behöver
Bromsvätska sifon
Tvingfäste
Ratchet och uttag
Ordet jack
Jack står
rörtång
Visa fler instruktioner

1

Öppna huven och koppla bort minuspolen från batteriet. Avlägsna broms locket huvudcylindern och avlägsna en tredjedel av bromsvätska från cylindern med en bromsvätska hävert. Kassera vätskan och sätt tillbaka locket på huvudcylindern.
2

Lossa muttrarna på hjulet med en rörtång. Höj fordonets front med en domkraft och stödja den främre änden med pallbockar. Avlägsna muttrarna från hjulet och dra hjulet från axeln.
3

Placera en C-klämma på utombordaren pad i öppningen av bromsok och bakre bromsok bostäder. Dra åt Tvingfäste tills bromsok kolv trycks inuti bromsoket. Lokalisera de två 13 mm skruvar på baksidan oket och ta bort dem med en spärr och uttag. Lyft mittsektion bromsoket bort av rotorn.
4

bort bromsklossarna och bromsok diabilder från bromsoket. Applicera en liten mängd av bromsen smörjmedel till toppen av de nya bromsok glasen och placera dem i tjocklek, tillsammans med de nya bromsbelägg.
5

Skjut mittsektion bromsok över bromsbeläggen och dra åt de 13 mm skruvar med en spärr och uttag. Montera hjulet över axeln och sätt tillbaka muttrarna för hand.
6

Avlägsna domkraften från under fordonet och sänk bilen till marken. Dra åt muttrarna med en rörtång. Anslut den negativa terminalen kabeln till batteriet.
7

Slå på bilen och pumpa bromspedalen fem gånger för att flytta kolvarna på plats. Kontrollera bromsvätskenivån i huvudcylindern och fyll den till MAX linjen om det behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58673.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.