Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du ändrar bränslefilter i en Mercedes

Mercedes Benz är ett tyskt företag som har tillverkat bilar sedan den senare delen av 19-talet, vilket gör auto maker är en av de äldsta överlevande företagen fortfarande producerar bilar med 2010. Känd för lyx och förfining i dag, erbjöd Mercedes sin 170 modell 1931 med fyra hjul oberoende fjädring i en tid när andra biltillverkare hade fasta axlar fram och bak. För att hålla din Mercedes motor igång som det ska, bör regelbundet byte av bränslefiltret ska utföras. Saker du behöver
Rags
Spårskruvmejsel
2 stoppklossar
Ordet jack Sida 2 pallbockar
Hylsnyckelsats
Ratchet skiftnyckel
Torx skruvmejsel
stjärnskruvmejsel
Plastbehållare
Byte bränslefilter
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven och leta reda på svart plast motorkåpan. Fatta kanterna på locket och dra den rakt upp för att lossa klämmorna, sedan mot fordonets front för att släppa det helt. Lokalisera luftintag rören på framsidan av motorn som att ansluta till luft-filterhuset. Dra varje rör mot framsidan av fordonet för att frigöra dem från huset. Fatta tag i luftfiltret bostäder och dra den rakt upp för att lossa klämmorna.
2

Lokalisera bränsle-övertrycksventilen placerad på toppen av motorn på passagerarsidan. Skruva av plastlocket från ventilen och ställ den åt sidan. Placera trasor under och runt ventilen för att suga upp bränsle. Tryck in mitten av ventilen med en skruvmejsel för att frigöra bränsletrycket. Fortsätt att trycka och släppa ventilen fyra eller fem gånger tills bränsletrycket har släppts. Sätt tillbaka plastlock på ventilen. Byt ut luftfiltret bostäder och motorkåpan genom att kasta om ordningen av åtgärderna i steg 1. Stäng huven.
3

Blockera framhjulen. Lyft den bakre delen av bilen med en domkraft och placera en pallbock under varje bakramen skena. Sänk domkraften. Ta bort fästmuttrarna på plast underredet locket på förarens baksidan av bilen med en hylsa och spärrskaft. Sänk luckan och lägg den åt sidan.
4

Leta bränslefiltret efter att ta bort locket. Ta bränsle-filter spännband med en Torx-skruvmejsel. Ta bränsleledningarna från filtret genom att lossa slangklämmorna med en stjärnskruvmejsel eller skruvmejsel, beroende på modell, och sedan dra slangar från ändarna av filtret. Fånga allt bränsle kommer ut linjerna med trasor eller en liten plastbehållare.
5

Sänk filtret från fästet och kassera den. Skjut ett nytt filter i dess ställe, och se till att flödet pilen på filtret pekar mot den bakre delen av bilen. Tryck bränsleledningarna på plats och dra åt slangklämmorna. Dra åt spännbandet på filtret med en Torx-skruvmejsel.
6

tillbaka underredet locket och dra åt fästmuttrarna med en socket och ratchet. Lyft den bakre delen av bilen med en domkraft och ta bort domkraften från under rambalkar. Sänk golvet jack och ta bort stoppklossar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60733.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.