Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar skivbromsar på en Ford 500

Felaktigt installera skivbromsar på din Ford 500 kan vara skillnaden mellan att få hem säkert och att vara i en dödlig bilolycka. Ford Five Hundred är en lyxbil som använder skivbromsar till varje hjul. De främre bromsarna gör majoriteten av arbetet och kommer att behöva bytas ut oftare. Installera nya bromsbelägg själv kommer att spara både tid och pengar genom att inte behöva ta bilen in i butiken. Saker du behöver
rörtång
Jack
Pencil
insexnyckel
Bromsbelägg
momentnyckel
Styrstift
Kopparbricka
Bleeder adapter
Bromsvätska
Pump sifon kit
Visa fler instruktioner
Ta bromsarna
1

Använd ett kit pump hävert för att ta bort hälften av bromsvätska från huvudcylindern . Placera ena änden av sifonen slangen i huvudcylindern och den andra änden i en behållare. Krama pumpen tills bromsvätskan börjar löpa genom slangen.
2

Placera en rörtång på muttrarna och vrid moturs för att lossa muttrarna tills de kan vridas för hand. Det är viktigt att lossa muttrarna innan du hissar bilen från marken så att vikten på bilen håller däcken slirar. Jack bilen upp från marken med hjälp av en domkraft och ta bort muttrarna och däck för hand.
3

Markera skivbromscaliper med en penna för att skilja på vänster och höger sida för framtida referens. Lossa bromsoket bultar med en insexnyckel och lossa bromsslangen från bromsledningen. Ta bort bromsok ankarskruvarna med en skiftnyckel och flytta bromsok ankarplatta och kuddar åt sidan.
4

bort bromsbeläggen från bromsoket, ta sedan bort bultarna från bromsok förankringsplattan. Ta bort bromsklossarna och fjäderklämmor. Addera Installera bromsar
5

Placera en C-klämma över bromsok kolv och dra åt klämman tills kolven är helt komprimerad. Detta hjälper passa bromsbeläggen på plats. Montera fjädern klipp och bromsbelägg tillbaka i bromskaliperenheten.
6

Installera bromsok ankare, med hjälp av en momentnyckel för att dra åt ankarbultarna till 74 foot-pounds (100 Nm).

7

Montera bromsok med nya styrpinnar, med hjälp av en momentnyckel för att dra åt bultarna till 44 foot-pounds (60 Nm).
8

Installera nya koppar brickor i av bromsslangar. Återanslut slangarna och installera flödet bulten med en momentnyckel till 22 foot-pounds (30 Nm).
9

Sätt tillbaka däcket på, dra åt muttrarna och sänk bilen till marken. Dra åt muttrarna med rörtång, kommer du att kunna dra klackarna mer med vikten på bilen som håller däcken på plats
10

Upprepa de föregående stegen på andra bromsar dig. planerar att reparera. Addera Avluftning av bromssystemet
11

Lufta längsta bromsledningen först. Sätt bleeder adaptern på bromshuvudcylindern reservoar och anslut slangen bleeder tanken till montering på adaptern. Placera en box-nyckel på höger bak luftningsskruven. Anslut en slang gummi avlopp till höger-bak luftskruv och dränka den andra änden av röret i en behållare delvis fylld med ren bromsvätska.
12

Öppna ventilen på bleeder tanken. Lossa den högra bakre luftningsskruven. Lämna den öppen tills bromsvätskan flyter klart utan några bubblor, dra åt luftningsskruven och ta bort gummislangen.
13

Tryck och släpp parkeringsbromsen fem gånger. Fortsätt tills klar, bubbel-fri vätska kommer ut. Dra den högra bakre luftskruv och installera bleeder cap. Öppna ventilen för bleeder tanken.
14

Lossa den vänstra bakre luftskruv och lämna det öppet tills klart, bubbel-fria flöden bromsvätska, sedan åt vänster bakre luftskruv och ta bort gummislang. Fortsätt blödning på framsidan av systemet i ordning från höger-front skivbromscaliper luftskruv och slutar med den vänstra främre bromsok luftskruv.
15

Stäng ventilen bleeder tanken. Ta tanken slangen från adaptern, sedan bort adaptern.
16

Pump bromspedalen flera gånger för att positionera bromsbeläggen innan du försöker flytta fordonet. Detta kommer att dra åt bromsen kolven på plats.
17

Fyll cylindern broms master med bromsvätska. Kör bilen i ett säkert område med lite trafik för att kontrollera att bromsarna fungerar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58225.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.