Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter kamkedjan på en 2005 Ford Taurus

kamkedjan på 2005 Ford Taurus motorn roterar kugghjulen för vevaxeln och kamaxeln. Byte en transmissionskedja på motorn är en exakt process som kräver att motorn att vara på en specifik (top-down centrum) läge. Det finns också många andra delar måste du ta bort bara för att komma åt kedjan på denna motor. Prata med din mekaniker innan du börjar med den här proceduren. Saker du behöver
Tändstiftshylsa
Breaker bar och uttag Tänger
stor behållare
Jack
Jack står
Däck järn
mutterdragare
Krita eller färg och pensel
Vevaxel dämpare avlägsnande /montering Tool Review Aceton /thinner
Rags
frysskydd /kylmedel
API motorolja
Visa fler instruktioner
Förberedelser

1

Vrid vevaxeln att placera Number One kolven i övre dödläget på kompressionsslaget - bort Number One tändstiftet med en skiftnyckel och tändstiftshylsor, installera en kompression mätare i gnistan Plug-hålet, rotera vevaxeln med en breaker bar och uttag tills det finns en läsning på mätaren och varumärkena timing anpassa.
2

Koppla bort bilens negativa batterikabeln.

3

Tappa ur kylvätskan - öppna avloppet montering på kylaren med en tång och låt kylvätskan rinna i en stor behållare, sedan upprepa detta på motorblocket avtappningsplugg
4 Höj bilens front med en domkraft och stödja den på pallbockar, ta sedan bort höger framhjul. Skruva loss den inre fender liner om man är på plats
5

Lossa de fyra skruvarna för vattenpumpen remskiva med en skiftnyckel,. Ta inte bort dem ännu
Borttagning
6

Demontera drivremmen - rotera bulten spännaren med en 15-millimeters fast nyckel, ta bort remmen från sina remskivor och sedan långsamt släppa spännaren. Unbolt och ta bort spännaren drivrem med en skiftnyckel.
7

Koppla nedre kylarslangen och värmaren slangen genom att lossa sina klämmor med tång eller skruvmejsel.
8

Markera vevaxeln och dess remskiva med krita eller färg så att du vet det läge den behöver vara i, och sedan skruva isär och ta bort remskivan från vevaxeln med hjälp av nyckeln. Dra av vevaxeln dämparen med en avdragare verktyg speciellt utformad för dämparen
9

Ta bort den främre motorkåpan -. Koppla ledningarna från sensorerna avgaser syre, ta bort sensorerna som ligger före den katalytiska omvandlare, REGLA UPP och ta bort Y-röret och och katalysator, och sedan skruva isär och ta bort oljetråget.
10

Rengör monteringsytan för oljetråget med en ren trasa med aceton eller lack tunnare
11

Lossa den främre motorhuven -. kopplar kabelnät på framsidan, REGLA UPP och lyft bort hjulet vattenpumpen, ta bort de stora bultarna som håller locket till motorn med hjälp av din nyckel, och ta bort locket med vattenpumpen fortfarande sitter.
12

Demontera bulten och brickan för kamaxeldrevet med en breaker bar, och se till att kamaxeln inställningsmärkena är uppradade så Number One kolven är i ÖD.
13

Skjut kamaxel och vevaxel kugghjulen bort tillsammans med den bifogade kamkedjan, och sedan glida av kedjan från dreven.
Installation

14

Montera kedjan byte timing på dreven och se inställningsmärkena på kamaxeln och vevaxeln kedjehjul linje med varandra.
15

Skjut kedja och drev på motorn och se till att de sitter ordentligt på sina komponenter. Dra åt kamaxelhjulet bulten till mellan 37 och 51 foot-pounds och sedan smörja kedja och drev med motorolja
16

Anslut den främre luckan -. Placera en ny packning på låstapparna vid framsidan av motorn, smörj vevaxeln slut med motorolja, löst skruva fast remskivan vattenpumpen på plats, sätta på locket igen och skruva åt bultarna till mellan 15 och 22 foot-pounds.
17

Anslut oljetråg - tillämpa tätningsmedel på lederna där den främre luckan och bak ramlageröverfall möter blocket, placera en ny packning på motorblocket, installera pannan och dra åt bultarna till mellan 89 och 123 tum-pounds. Återanslut de andra delarna - Y-rör, katalysator och elektriska anslutningar
18

installera vevaxeln dämpare och remskiva -. Placera en ny packning smord med olja på motorn omslaget, tillämpa RTV tätningsmedel till dämparen s kilspår och inre hålet, montera dämparen med ett monteringsverktyg och skärpa sin bult, sedan installera och bulta fast remskivan.
19

Anslut nedre kylaren och slangar värmare med sina klämmor. Anslut spännaren drivremmen och installera remmen med skiftnyckel på spännaren. Dra åt bultarna på vattenpumpen remskiva.
20

Återanslut framhjulet med däck järn och sänka bilen, anslut sedan den negativa batterikabeln. Fyll kylaren med färsk kylvätska och motorn med ny olja.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60302.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.