Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur Släpp jag Tension Bromsback

Om du är i färd med att ändra dina trumbroms skor eller skor innanför bromstrumman är "dra", vilket får dem att fängsel under körning,? Du kan enkelt justera spänningen av dina trumbroms skor för att lindra problemet. För mycket bromsback spänning mot bromstrumman orsakar slitage och kommer att göra bort bromstrumman för service en mycket svår uppgift. Med några enkla verktyg kan du justera din bromsar till rätt spänning. Saker du behöver
domkraft och pallbockar
Wheel chalks
vanlig skruvmejsel
Flash ljus
Visa fler instruktioner
1

Park ditt fordon på en nivå cement yta. Jack den bakre delen av fordonet upp och säkra fordonet från marken med pallbockar. Referera till bilens ägare handbok för korrekta instruktioner domkraft och pallbock placering områden. Underlåtenhet att följa dina fordon riktlinjer avseende runka upp och säkra fordonet med pallbockar kan resultera i personskador samt skador på fordon.
2

Installera hjulet kritor bakom och framför framhjulen för att säkerställa att fordonet kommer inte att röra sig under broms justeringsproceduren. Rotera förarsidan bakhjulet att bestämma om den aktuella bromsen behöver justeras. Krypa under den bakre delen av fordonet och lokalisera små långsträckta gummipluggen på undersidan av trumbromsen stödplåten, på insidan av hjulet. Addera 3

Använd en platt skruvmejsel till bända gummipluggen utanför trumbromsen stödplåten. Undersök insidan av hålet med hjälp av en blixt ljus och lokalisera den lilla stjärnhjulet. Det kommer också finnas metallstav som säten i mellan kuggarna att behålla växeln position.
4

Vrid växeln i riktning uppåt med vanlig skruvmejsel. Du kan behöva arbeta skruvmejseln mellan metallstång och redskap för att vända det, eftersom stången kommer att hämma växelns rörelse (om du tar bort trummorna för service, ger växeln några varv för att helt släppa bromsen skon spänning från trumman).
5

Vrid växeln ett par rotationer och sedan försöka att snurra hjulet. Om du har en bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil och spänningar samtidigt vrida förarsidan hjul är fortfarande uppenbar, utföra justeringssteg på passagerarsidan bakhjulet. Justera spänningen gear på båda bakre bromsarna tills de uppvisar en mycket svag dra buller mot trumman och hjulen bara snurrar ett helt varv när du roterar dem med händerna så hårt du kan.
6

tillbaka gummipluggarna till baksidan av trumman plattorna broms bak. Lyft fordonet något med domkraften, ta bort jack står, och sedan försiktigt sänka den bakre delen av fordonet till marken. Avlägsna hjulet kritor från de främre hjulen på fordonet för att slutföra processen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58044.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.