Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du ändrar en 1999 Jeep Cherokee Manual Transmission Fluid

Byta vätska i en 1999 Jeep Cherokee med en manuell växellåda kan öka livslängden på transmissionen. Den 1999 Jeep Cherokee kom med en 2,5-liters rak 4-cylindrig motor, som lagt ut 125 hästkrafter och i genomsnitt 11,8 miles till gallon på motorvägen. Byte av transmissionsolja i Cherokee bör inte ta längre tid än en timme om du aldrig har gjort denna typ av arbete innan. Alla delar och material som behövs för detta projekt finns på en Biltema. Saker du behöver
Metric skiftnyckel set
Narrow transmission fylla tratten
9 liter ATF +4 transmissionsolja (Totalt refill = 8,2 liter) katalog 2-ton jack Sida 2 jack står
2 fordonsramper (tillval) katalog 3-liters eller större dräneringskärlet
Visa fler instruktioner
1

lyft framsidan av fordonet med domkraft. Placera pallbockar under båda undre länkarmar. Använd fordonsramper om de är tillgängliga.
2

Placera tråget under avtappningspluggen på transmissionen.
3

Ta bort avtappningspluggen från transmissionen och låt den rinna av i sju till tio minuter. Detta kommer att göra det möjligt för skräp och sediment på botten faller ur transmissionen, vilket minskar den totala friktionen.
4

tillbaka avtappningspluggen i transmissionen. Dra åt avtappningspluggen mellan 25 och 30 ft-lbs. av vridmoment. Dra inte avtappningspluggen, eftersom du kommer gängorna i metall pan gör den obrukbar. Sänk fordonet efter att du har skärpt avtappningspluggen.
5

Öppna huven på din Cherokee. Ta bort transmissionskåpan oljestickan från påfyllningsröret. Överföringen oljestickan är rött eller gult upptill med ordet "överföring" eller en bild på en växel på toppen av handtaget.
6

Infoga en smal transmission fylla tratt i påfyllningsröret. Lägg sex till sju liter transmissionsolja till fordonet. Byt ut oljestickan.
7

Starta jeepen och kontrollera överföringen oljestickan med motorn igång. Titta under fordonet för att säkerställa att du har förseglat sändningen. Transmissioner bör kontrolleras med motorn igång på de flesta fordon, inklusive 1999 Jeep Cherokee.
8

Tillsätt vätska till din sändning tills den når hash märken eller "full" på mätstickan.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60868.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.