Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter främre bromsbelägg på en 1998 Olds Achieva SL

Oldsmobile Achieva fanns i fyra olika utföranden stilar inklusive S, SC, SCX och SL. Den trimtyp fråga inte formellt när det kom till att ersätta de främre bromsbelägg. Den Achieva infördes 1992 och producerades med 1997. De överblivna sedans såldes till återförsäljare som 1998 modeller tills Achieva ersattes av Alero 1999. Saker du behöver
Bromsvätska Baster
Lug nut järn
Jack
2 pallbockar
6-tums C-klämma
Wire klädhängare
3/8-tums hex-head bit med en spärr
Spårskruvmejsel
Stålborste
Anti-squeal förening
ersättare Bromsbeläggssats
Silikon broms smörjmedel
Momentnyckel och Hylsnyckelsats
Bromsvätska
Visa fler instruktioner
1

Se till Achieva är parkerad på en nivå och stenlagd yta innan du försöker lyfta den. Släpp huvfäste och handbromsen.
2

Öppna huven och ta bort hälften av bromsvätska från huvudcylindern med en baster bromsvätska. Sätt på locket till huvudcylindern och sedan kasta den gamla bromsvätskan.
3

Lossa muttrarna på båda framhjulen ett kvarts varv moturs med tappmuttem järn.

4

Lyft den främre änden av Achieva - en sida i taget - och sakta sänka den på pallbockar ställas under varje frontram skena. Avsluta ta bort muttrarna och ta bort hjulen.
5

Placera en C-klämma över bromskaliperenheten så toppen av klämman är på insidan höljet av bromsok och skruvdrivanordning är emot fästplattan av utombordaren pad. Sakta dra åt klämman i syfte att komprimera bromsok kolv helt i kolvborrningen.
6

Använd 3/8-tums bitars hex huvud och en spärr för att ta bort de övre och nedre caliper monteringsbultar och ärmar församlingar.
7

Böj galgen tråd päls att göra en provisorisk bromsok hängare och stödja bromskaliperenheten och hängare till staget spiralfjädern.
8

Använd tråden borste för att rengöra bort rost och korrosion från de övre och undre bromsok ankare distanser där kuddar flikarna sitter. Applicera ett tunt lager av silikon bromsen smörjmedel till den plana ytan på ankaret distansen passande yta.
9

Avlägsna utombordaren pad från bromsok först genom att bända loss de kvarhållande knappen flikarna med hjälp av skruvmejsel. Avlägsna den inre pad senast genom att dra dess stoppbygel från ihåliga bromsok kolv.
10

tillämpa en beläggning av anti-squeal broms förening till fästplattan av inombordsmotorer pad först och tryck sedan på den kvarhållande gem i ihåliga bromsok kolv. Applicera en nivå beläggning på utombordaren pad sista och sedan använda skruvmejsel för att hjälpa dig försiktigt bända de kvarhållande knapp flikarna tillbaka på okhuset.
11

Ta bort bromsok och stoppningselementet från kroken och sedan ta bort kroken. Placera bromsok och stoppningselementet på rotorn, vilket gör att gummit broms slang fäst bromsoket inte vrids.
12

Applicera ett jämnt lager av silikon bromsen smörjmedel till ärmarna på bromsok fästbultar och ärmar församlingar och justera dem i bromsoket.
13

Dra åt varje bromsok montering bult och hylsa montering till 38-ft-lbs. med momentnyckel och 3/8-tums hex head bit (en adapter kan krävas beroende på frekvensomriktarens storlek bit och skiftnyckel).
14

Upprepa proceduren pad ersättning för motsatta framhjulet och sedan byter hjulet och lug nötter. Dra åt muttrarna spola till navet och lyft sedan Achieva tillräckligt hög för att ta bort jack läktaren - ett i taget - och sedan sakta sänka bilen till marken
15

Pumpa. bromspedalen flera gånger tills den känns fast och sedan lossa parkeringsbromsen.
16

Kontrollera nivån på bromsvätska i huvudcylindern och lägga ny bromsvätska vid behov. Sätt tillbaka locket, stäng huven och sedan provköra bilen för korrekt bromsning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58054.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.