Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så byt kablaget i en motor

Byta en motorns kabelstam bör alltid vara det sista alternativet. Brända kablar eller skadade anslutningar är mindre reparationer, och installera en dyr ny sele inte behövs. Omfattande skador orsakade av brand eller skadegörelse finns fall där en ny sele kallas för. Om detta är fallet, noggranna förberedelser, god dokumentation och en välplanerad strategi krävs för att slutföra denna process med ett tillfredsställande resultat. Saker du behöver
Maskeringstejp
Digitalkamera
Shop manual
1/4-tums Hylsnyckelsats
Skruvmejselsats
Jack
Jack står
Visa fler instruktioner
1

Fotografera nuvarande ledningar med omfattande och detaljerade bilder av anslutningar och routing. Använd maskeringstejp och märker varje kabelanslutning för framtida referens. Använd en verkstadshandbok och studera diagrammet motorkopplingar och notera färgkoderna på kablarna. Över tiden tråd färger blekna, och tråden färger med tillsats ränder eller hash märken blivit oläslig.
2

Koppla och ta bort batteriet från fordonet. Använd en hylsnyckel för att ta bort anslutningsklämmor (negativ först, sedan positivt) och fasthållningsbyglar som håller fast batteriet. Undvik alla herrelösa gnistor genom att sätta batteriet bort från bilen. Addera 3

Ta bort den gamla selen genom att systematiskt arbeta igenom alla de enskilda värdena för anslutningar. Ta det viktigaste, skott anslutning ligger på brandväggen där motorn selen går in i bilen för att ansluta till huvuddatorn. De flesta av motorns anslutningar är snap-in pluggar, men använd en liten skruvmejsel och skiftnyckel för att ta bort diverse clips och hållare som håller selen på plats och skruva isär generatorn och startmotorn ledningar. Dolda sensorer, såsom vevaxelsensor och knock sensor, är ibland svåra att nå och lätt förbises. Arbeta metodiskt och vara noggrann.
4

Palla upp bilen och placera pallbockar säkert under ramen. Sänk bilen på domkraften. Ta bort alla anslutningar under motorn. Ofta separata selar flätas samman med motorns kabelstam, såsom ljus och motorfläkten sele. Isolera och separera dessa, och inte i onödan ta bort dem.
5

Label alla nya kabelstamsanslutningar med maskeringstejp baserat på fotodokumentation och etiketter på den gamla selen. Detta sparar mycket tid och förvirring. Planera installationen genom att sortera de trassliga sladdar, och lära sig exakt hur de är dragna och installerade innan du fortsätter. När de är färdiga, installera nya ledningar.
6

Sänk bilen och installera om batteriet. Starta bilen och inspektera installationen. Se till att nya ledningar dras bort från rörliga maskindelar eller heta avgasrör.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61245.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.