Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter den främre skivbromsklossar på en 2003 Mercury Grand Marquis

I 2003 års modell medfört en liten redesign för Grand Marquis. I denna redesign, behöll Mercury fullstor lyx sedan grundläggande styling, gör bara små förändringar till strålkastarna och grillen. I 2003 års Grand Marquis kom standard med en 4,6-liters V-8 motor som vevas ut 224 hästkrafter. Det kom också standard med skivbromsar fram. Vid byte av främre skivbromsklossar på 2003 Grand Marquis, är det bäst att inspektera rotorerna för att säkerställa att det inte finns några skador eller onormalt slitage. Saker du behöver
Turkiet Baster
Småcontainer
Socket Ratchet
ställa
Ordet jack
Jack står
Bungee strap
gummiklubba
Nya broms rotorer (tillval) katalog Momentnyckel
Skivbroms fett
1 liter DOT 3 bromsvätska
Visa fler instruktioner
1

Stäng av airbag fjädring, om sådan finns , via strömbrytaren på högra sidan av stammen.
2

bort ungefär hälften av vätskan från Grand Marquis "broms huvudcylinder, med en ren kalkon baster. Överför vätskan till en liten behållare.
3

Lossa, men ta inte bort, Grand Marquis "främre muttrarna. Höj fordonets front, med hjälp av en domkraft, och skjut pallbockar under Mercurys rambalkar. Sänk bilen på domkraften. Ta bort muttrarna och dra de främre hjulen från fordonet.
4

Ta bort de två bromsok-till-Ankarplatta bultar, med en Ratchet och uttag, och dra bromsok från förankringsplattan. Häng bromsok från en närliggande upphängningskomponent, med användning av ett bungee rem.
5

Avlägsna de inre och yttre bromsbelägg och metall slammerförhindrande klipp från ankarplattan. Ta bort de två Ankarplatta-till-Styrspindel bultar, med en spärr och uttag. Dra förankringsplattan från styrspindeln.
6

Ta bromsrotorn och dra ut det ur bilen. Om rotorn inte dra bort lätt, lätt trycka på den med en gummiklubba för att frigöra det. Inspektera rotorn för eventuella defekter, såsom: djupa spår, slipning, varmt spotting eller spegelblank glans. Kasta och byt rotorn med ett nytt om några defekter
7

Ställ rotorn -. Nya eller original - på fordonet. . Montera fästplattan och dra förankringsplattan-till-styrspindel bultar till 118 foot-pounds, med en momentnyckel och uttag
8

Installera nya anti-skallra klipp - medföljer bromsen pads - på ankarplattan. Montera nya bromsbelägg på förankringsplattan och belägga baksidan av dynorna med skivbroms fett.
9

Ställ den gamla inre bromsbelägg på bromsok kolv och placera en 8-tums C-klämman så att dess skruvdel vidrör bromsbelägget och den fasta sidan vidrör baksidan av bromsoket. Dra åt C-klämman tills bromsklossen slutar röra sig. Ta bort C-klämman.
10

Ställ bromsok på förankringsplattan och dra åt bromsok-till-Ankarplatta bultar till 126-169 fot-pounds, med en momentnyckel och uttag.

11

Upprepa steg 4 till 10 för bromsbelägg på motsatta sidan av Grand Marquis.
12

ominstallera däck och hjul på Grand Marquis och hand- dra åt muttrarna. Höj bilen av domkraften står, med hjälp av en domkraft, och ta läktaren. Sänk Mercury till marken. Dra åt muttrarna, i ett kors och tvärs mönster, till 85-104 fot-pounds, med en momentnyckel och uttag.
13

trycker på och släpper bromspedalen tills den känns fast. Kontrollera bromsvätskenivån i huvudcylindern behållaren. Lägg DOT 3 bromsvätska tills den når "Max" linje på behållaren och stäng huvudcylindern lock.
14

Slå på fjädring krockkuddar, om tillämpligt.
15

Ta gammal bromsvätska till en bil vätska återvinningscentral. Många bildelar butiker tar vätskor gratis.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59218.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.