Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar Cylinder huvudbromscylinderns på en 1977 Firebird

Huvudcylindern på 1977 Pontiac Firebird skapar hydraultryck att stoppa fordonet. Denna komponent har flera gummi O-ringar och ventiler som öppnar och stänger för att skapa det tryck. Med tiden kan de O-ringarna försvagas, eller ventilerna kan helt enkelt slits ut. När detta händer, kan bromspedalen känns mjuk eller helt pressa innan det inleder bromsarna. Oavsett symptomet, är detta ett farligt tillstånd att köra i och du bör ersätta huvudcylinderns så snart som möjligt. Saker du behöver
Linje skiftnyckel uppsättning
Blocknyckelsats
1 qt. DOT 3 bromsvätska
Gängtape
Ordet jack
Jack står
dräneringskärlet
skruvstycke med käken beskyddare
1/2-gallon eller större behållare
Turkiet baster
Rent butik trasa
Bänk blödning kit
1 fot av gummislang, 1/4-tums
assistent
Visa fler instruktioner
Borttagning
1

Öppna Firebird huva och öppna mater cylinderns lock genom att trycka tråden hållaren åt sidan och ta bort metallock. Dra gummiinsatsen inifrån huvudcylindern.
2

Sifon ut alla de gamla vätskan från insidan huvudcylindern, med kalkon baster. Överför vätskan till ett 1/2-gallon eller större behållare ska kasseras senare.
3

Placera en ren butik trasa på fender väl, direkt nedanför bromsledningarna löper in huvudcylindern, för att skydda lacken från skador. Lossa och ta bort de två linjerna metall broms på förarsidan av huvudcylindern, med hjälp av en skiftnyckel bromsledningen. .
4

Lossa och ta bort de två muttrarna och brickorna som håller huvudcylindern till bromsservon, den stora metallkomponenten direkt bakom huvudcylindern, med hjälp av en kombination skiftnyckel. Dra huvudcylindern, packning och gummistövel mot fordonets front och utanför bromsservon.
Bänk Blödning
5

Placera den nya huvudcylindern på i en skruvstycke med skydd gummi käken. Dra åt skruvstäd tills huvudcylindern är säkrad.
6

Ta bort plastinsatser täcker hålen bromsledningen på nya huvudcylindern. Handdra bänken bleeder kit slangar i hålen bromsledningen och ombonad slangarna med en bromsslang skiftnyckel.
7

Fyll huvudcylindern med ny DOT 3 bromsvätska och böj bleeder slangarna så ändar är helt nedsänkt i bromsvätska.
8

Tryck och släpp i 3/4- till 1-tums slag, kolven på baksidan av huvudcylindern, med blödande verktyget medföljer bleeder kit. Observera som luftbubblor kommer från avluftningsskruvarna slangarna. Upprepa detta steg tills inga luftbubblor kommer från slangarna.
9

Lossa skruvstäd och ta bort huvudcylindern.
Installation
10

Placera den nya gummistövel inne i bromsservon i samma riktning som den gamla. Placera huvudcylinder packningen över monteringstapparna på bromsservon
11

Montera huvudcylindern på tapparna sticker ut från bromsservon,. Vara noga med att inte spilla bromsvätska från cylindern. Placera brickorna på bultarna och dra åt muttrarna med en kombination skiftnyckel.
12

Lägg ett tunt lager av gängtejp över de gängade muttrar för varje bromsledningen. Detta förhindrar framtida läckor, Om muttrarna lite slitna.
13

Lossa och ta bort en av de avluftningsskruvarna slangar, med nyckeln bromsledningen. Snabbt tråd i bromsledningen och dra åt den med bromsen linje skiftnyckel. Upprepa detta steg för andra bromsledningen.
14

Placera gummiinlägg och locket på den nya huvudcylindern och lås locket genom att dra metallen hållaren över metallock tills den snäpper på plats. Avlägsna butik trasa från fender väl. Addera bromsluftning
15

Höja fordonets front, med hjälp av domkraft, och säkra den med pallbockar. Placera läktaren under en rambalk för stöd. Sakta sänka Firebird tills fordonets vikt vilar på pallbockar.
16

Placera tråget under ett hjul. Placera 1/4-tums gummislangen på bromsen avluftningsventil, mässing ventilen vid övre bakre bromsoket.
17

Instruera din assistent att pumpa bromspedalen tills den är fast, sedan hålla pedalen. Vrid avluftningsventilen ett kvarts varv moturs och observera som vätska och flyr luft från 1/4-tums slang. Upprepa detta steg tills bara vätska strömmar från slangen.
18

bort huvudcylindern locket och kontrollera huvudcylindern vätskenivån. Lägg till mer vätska om det är under "Min" linje inuti huvudcylindern. Byt ut huvudcylindern gummiinsats och lock, låsa den på plats med metall hållaren.
19

Upprepa steg 2 till 4 i detta avsnitt för hjulet på andra sidan av Firebird.

20

Avlägsna domkraften och lägre fordonet till marken.
21

Lyft den bakre delen av fordonet, med hjälp av domkraft, och säkra den med pallbockar. Placera läktaren under en rambalk för stöd. Sakta sänka Firebird tills fordonets vikt vilar på pallbockar.
22

Placera tråget under ett hjul. Placera 1/4-tums gummislangen på bromsen avluftningsventil, mässing ventilen vid övre bakre bromsen stödplatta, den stora metallplattan bakom de bakre bromsarna ..
23

Instruera din assistent att pumpa bromspedalen tills den är fast, håll pedalen. Vrid avluftningsventilen ett kvarts varv moturs och observera som vätska och flyr luft från 1/4-tums slang. Upprepa detta steg tills bara vätska strömmar från slangen.
24

bort huvudcylindern locket och kontrollera huvudcylindern vätskenivån. Lägg till mer vätska om det är under "Min" linje inuti huvudcylindern. Byt ut huvudcylindern gummiinsats och lock, låsa den på plats med metall hållaren.
25

Upprepa steg 7 till 8 i detta avsnitt för hjulet på andra sidan av Firebird.

26

Avlägsna domkraften och sänk Firebird till marken.
27

Öppna huvudcylinder locket och ta bort gummi inlägg. Kontrollera vätskenivån i förhållande till "Max" och "Min" linjer inuti bromsoket. Lägg till eller ta bort DOT3 vätska så det är mellan de två linjerna.
28

Häll all gammal bromsvätska i 1/2-gallon behållare och lämna till deponi. De flesta auto-delar butiker kommer att avyttra gamla vätskor gratis.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59035.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.