Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du ändrar en vattenpump på en Chevy Scottsdale

Den Scottsdale trim nivå på en Chevrolet pickup kom med en V8-motor. Dessa motorer använder en vattenpump att cykla kylmediet in och ut av motorn, till kylaren, och tillbaka igen. Detta är avgörande för att kylningen av motorn, och om vattenpumpen misslyckas, så att kylvätskan aldrig får en chans att svalna. För att fixa detta, behöver vattenpumpen den bytas ut, vilket tar ungefär en timme att göra. Saker du behöver
Stor dräneringskärlet
tätningsmedel
Byte vattenpump
Byte vattenpump packning
3/8-tums ratchet, förlängning och Hylsnyckelsats
obestämd nyckel set
Flathead skruvmejsel
Packning skrapa
50-50 förblandad kylvätska
Visa fler instruktioner
1

Låt lastbilen sitta under en tillräckligt lång period av tid för kylmediet att komma till en temperatur som inte kommer att bränna dig. Placera den stora dropplåt under kylaren. Öppna huven och ta bort kylarlocket. Ta bort avtappningspluggen på kylaren och när allt kylmedel har hälls i formen, sedan tillbaka avtappningspluggen, köp 2

unbolt motorfläkten på vattnet remskiva med en U-nyckel . Dra av fläkten av motorn. Lossa fästet på generatorn med 3/8-tums Ratchet och uttag och en skiftnyckel. Skjut generatorn mot mitten av motorn och dra remmen från vattenpumpen remskiva.
3

Ta bort slangklämmorna håller kylarslangar till vattenpumpen med skruvmejsel . Dra slangarna bort av pumpen. Skruva loss vattenpumpen från framsidan av motorn med 3/8-tums Ratchet och uttag och ta ut den ur motorrummet. Rengör fästpunkterna på motorn med packningen skrapan.
4

Sätt ett tunt lager av tätningsmedel på båda sidor av ersättare vattenpump packning. Montera vattenpumpen på motorn med packningen mellan vattenpumpen och motorn med 3/8-tums Ratchet, utbyggnad och uttag.
5

Sätt tillbaka kylarslangar med skruvmejsel. Ha växelströmsgeneratorn bälte runt vattenpumpen remskivan och sedan sedan flytta generatorn bort från motorn för att dra åt spänningen på remmen. Dra åt skruvarna på generatorn med 3/8-tums Ratchet och uttag och en skiftnyckel. Montera fläkten med 3/8-tums Ratchet och uttag och en skiftnyckel.
6

Fyll kylaren med 50-50 förblandad kylvätska och sedan installera om kylarlocket. Starta bilen och låt motorn värmas upp till driftstemperatur när värmaren är påslagen till dess hetaste inställning och klimatkontroll fläkten maxade ut. Stäng av trucken och låt motorn kyla ner igen, sedan öppna kylarlocket och fyll upp kylaren med ytterligare 50-50 förblandad kylvätska som du ser är nödvändig.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61600.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.