Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter rotorn i en Dodge Durango

Om din Dodge Durango ryser och vibrerar när du bromsar, är det förmodligen dags att byta rotorer. Rotorer behöver inte bytas så ofta under hela livstiden för din bil, men om de blir slitna eller blir skev då de definitivt behöver bytas ut. Processen är den samma för alla årsmodeller och du kan göra det i ditt eget garage. Instruktioner
en rotorer

köpa till din Dodge Durango på din lokala Biltema. Ersätt alla rotorerna på en gång, eller åtminstone byta ut den främre eller bakre paret samtidigt för säker bromsverkan.
2

Jack upp din Durango med domkrafter och pallbockar och blockera hjulen hindra dem från att rulla medan du arbetar. Ta det monterade däcket med en hylsnyckel eller en luft spärrfunktion.
3

bort bromsok och fästbultar och skjuta dem med mekaniker tråd försiktigt så att inte koppla bort bromsledningen. Låt aldrig bromsok hänga från bromsledningen eftersom detta kan skada linan eller orsaka en frånkoppling följt av en stor röra.
4

Lossa hållarna på hjulbultar och sedan ta bort den gamla rotorn. Om rotorn sitter fast på plats, använd en lätt uppgift avdragare för att ta bort den. Rengör navet och omgivande ytor med en fuktig trasa för att avlägsna korrosion eller skräp.
5

Placera den nya rotorn på plats på navet och sätta hållarna på plats igen. Byt bromsok och bromsledningen till sitt ursprungliga läge och fäst sedan de två fästbultarna med en momentnyckel.
6

Montera hjulet montering och däck, och sedan upprepa processen för varje ytterligare rotor. När du är klar, sänk bilen, dra åt muttrarna med momentnyckel, och sedan provköra din Dodge Durango se till att bromsarna fungerar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/56977.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.