Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur hittar TDC på ett litet block Chevy

Det finns två sätt att hitta övre dödläget på kompressionsslaget på en Chevy small block. Det första och enklaste sättet är perfekt att ställa tändföljd, tändningen och ventilerna. Den andra metoden används främst av entusiaster racerbil för att hitta "absolut" top dead center. Alla motorer är något annorlunda på grund av tillverkningstoleranser. Denna metod är effektiv för att ringa i en kamaxel där makten är en viktig fråga. Saker du behöver
Ratchet
Uppsättning sockets
Tändstiftshylsa
vanlig skruvmejsel
stjärnskruvmejsel
ytterligare verktyg som behövs för absolut övre dödpunkt:
Degree wheel
Kolvläget kolven
Visa fler instruktioner
Top Dead Center
1

bort bultarna på förarsidan ventilkåpan med en socket. Ta bort ventilkåpan. Ta bort fördelarlocket förekommande fall, med hjälp av en skruvmejsel.
2

Vrid motorn medurs med hjälp av en hylsa och spärrskaft på vevaxeln bulten. Vrid vevaxeln och se de första två vipparmar på förarsidan. Fortsätt att rotera vevaxeln medurs tills den första vipparmen (avgasventil) går ner för att öppna avgasventilen. Fortsätt tills det kommer tillbaka upp och den andra vipparmen (inloppsventil) går ner öppna inloppsventilen. Fortsätt tills rocker kommer tillbaka upp och du ser ingen ytterligare rörelse.
3

Titta harmonisk balansaxel som det visar och leta efter en skala i grader. Leta efter 0 grader före övre dödläget (BTDC) på balansblock. Titta på kamkedjan kåpan på framsidan av blocket och du kommer att se en timing platta, som också är indelad i grader. Fortsätt att vrida vevaxeln långsamt tills 0 linjen på balanserare är inriktad med 0 pekaren på kamkedjan lock. Distributören rotor bör också pekar på cylinder 1, vilket är förarens främre vänstra sida. Detta är TDC eller övre dödläget för alla praktiska ändamål.
Hitta TDC med en examen Wheel
4

bort numret 1 tändstiftet. Montera kolv position i tändstiftshålet. Den har en stång som berör toppen av kolven och ett vertikalt stopp skala parallellt därmed. Det finns en liten glidande ring på skalan. Flytta ringen till exakt var toppen av kolven ligger.
5

Skär botten av en klädhängare så att du har en rak bit tråd. Curl ena änden över och skruva i cylinderhuvudet för att hålla den på plats. Detta kan kräva att ta bort servopumpen. Tråden kan också monteras till vattenpumpen bult. Rikta botten av tråd eller pekaren direkt vid 0 graders markeringen på timing plattan på kamkedjan lock. Dra åt skruven för att hålla det säkert i detta läge.
6

bort den externa bälten med hjälp av en hylsa för att lossa spännare och ta bort banden. Demontera remskivan tillbehöret bältet på vevaxeln balansblock, med hjälp av en hylsa för att ta bort skruvarna. Installera graden hjulet på balansblock.
7

Markera positionen av klädhängare pekaren i förhållande till 0 grader märket på graden hjulet genom att markera där pekaren är på hjulet. Vrid vevaxeln moturs mycket långsamt, med hjälp av en hylsa och spärrskaft medan du tittar på kolv positionen. Stanna så fort du ser kolven börjar att falla ner. Markera positionen för pekaren på graden hjulet.
8

Vrid vevaxeln medurs och återigen titta noga för kolven att bara börja sjunka. Sluta rotera vevaxeln. Markera positionen för pekaren på graden hjulet.
9

Räkna grader mellan de två utanför markeringarna. Dividera detta antal i hälften och placera detta 50 procent pekar på graden hjulet. Till exempel, om hjulet moturs 23 grader och medurs 21 grader du har en 44 graders båge Dela denna siffra och du har 22 grader. Räkna 22 grader från antingen utombordare varumärke och markera denna nya plats på graden hjulet.
10

Vrid vevaxeln så den nya 22-graders märket är under pekaren. Ta graden hjulet och göra en vit linje på den harmoniska Balansblock direkt under pekaren. Detta är din nya 0 grader timing märke. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60659.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.