Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar ventiltider

Du behöver inte ta bilen till en professionell mekaniker för att installera kamaxelns timing. Men du kommer att behöva att försiktigt ta bort olika mekanismer i bilen för att avsluta jobbet korrekt, utan att skada din motor. Oavsett om du ändrar din timing ur en önskan om bättre prestanda eller om du installerar det på grund cam fel, är förfarandet inte svårt att slutföra. Saker du behöver
Packning sätter
Motorolja
Skruvmejsel
Byte kamaxel
Harmonic balancer avdragare
Visa fler instruktioner
1

Drain kylvätskan i motorn. Använd skruvmejseln för att ta ut kåpan kylfläkten. Ta av drivremmar. Lossa kylarslangar från vattenpumpen när kylvätskan är helt dränerad. Lyft och ta bort kylaren. Ta bort fästena som är anslutna till vattenpumpen. Ta ut remskivor på vevaxeln och vattenpumpen. Ta bort allt som är ansluten till transmissionskåpan. Utnyttja balansaxel remover för att ta bort balansblock. Lyft och ta bort transmissionskåpan.
2

Skruva loss ventilen täcker med dina fingertoppar. Lossa ventilkåpor. Ta av stötstänger sedan bort insugningsröret och förgasaren. Lossa sedan höja kamaxel lyftarna. Ta av kamkedjan och drev. Sätt tillbaka på kamdrev. Tryck försiktigt fram på kamaxeln. Lyft ur motorblocket.
3

Put montering glidmedel frikostigt på distributören redskap. Också tillämpa den på lagret tidskriften och kamlob. Stötta kamaxeln med båda händerna. Sätt i kamaxeln tillbaka in i motorblocket. Sätt namn kom in timingen kedjehjulet. Vrid kamaxeln till höger. Ta ut kamdrev. Sätt i kamkedjan. Lägg mer montering lube till centrum av kamaxeln s lyftare.
4

Sätt tillbaka motorn mekanismerna, men använder omvänd ordning används för demontering. Använd en helt ny front tätning för transmissionskåpan. Använd vridmoment specs vid åtdragning av bultar och fästen. Byt oljan. Starta motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58813.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.