Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Instruktioner om hur du installerar en bränslepump i en 1995 Buick Skylark

Den 1995 Buick Skylark kom med antingen en 2,3-liters, "Quad 4" fyrcylindrig motor eller en 3,1-liters, sexcylindrig motor. Båda motortyper har en bränslepump monterad identiskt i bränsletanken. Byte av bränslepump på en 1995 Skylark kan ta ungefär tre till fyra timmar om du aldrig har tagit bort en bränslepump innan. Du kan plocka upp en ny bränslepump för Skylark på de flesta bildelar butiker eller från din lokala GM-återförsäljare. Saker du behöver
plast droppa eller rinna pan Sida 2 tons domkraft
Stoppklossar (2) katalog 3/8-tums enhet Ratchet och Hylsnyckelsats
Byte bränslepump
Byte bränslepump hållarklämman Flighter Can av penetrerande smörjmedel Flighter Can av motordelar renare
Gummi eller skumgummi golvmatta
Små block av trä
Maskeringstejp
Märkpenna
Hammer
Liten, platt skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Öppna tanklocket på fordonet för att avlasta trycket i bränsletanken. Koppla bort batteriet från fordonet.
2

Blockera båda framhjulen på bilen. Lyft den bakre delen av bilen och placera pallbockar under de bakre bärarmarna. Placera en gummimatta direkt under bränsletanken i bilen.
3

Placera en liten träbit mellan uttaget och bränsletanken. Höj domkraften tills det bara vila mot tanken. Lyft inte uttaget bortom denna punkt eller du kan brista tanken.
4

Använd en 3/8-drive hylsa och spärrnyckel för att ta bort de bakre tank bultarna från ramen. Bultarna sitter direkt framför den bakre upphängningen balk som sträcker sig över båda bakhjulen. Spray penetrerande smörjmedel på bultarna om de ger något motstånd kommer ut.
5

Sänk bränsletanken halvvägs till marken på domkraften. Ta bort de elektriska anslutningarna till bränslepumpen, som ligger direkt ovanför bränslepumpen församling (den cirkulära insatsen överst på bränslepumpen).
6

bort slangen bränsleinloppet och linjerna bränsle från pumpenheten och tanken. Markera raderna med maskeringstejp och en märkpenna (A, B och C från vänster till höger), så att du kan byta ut dem på den nya bränslepumpen precis som de togs bort.
7

Set bränsletanken ner på gummimattan så att du inte skapar några gnistor eller statisk elektricitet när du flyttar tanken från under bilen. Dra tanken ut från under bilen, se till att gummimattan kvar under den.
8

Använd en hammare och skruvmejsel för att ta bort låsringen, som håller bränslepumpen på plats. Detta är en metall cirkel som har tre eller fyra flikar. Tryck på ring i någon riktning för att frigöra den från bränslepumpen.
9

Ta bränslepumpen helt. Gör en mental anteckning om hur bränslepumpen kommer ut eftersom det är på samma sätt som det kommer att gå igen Spill inte bränsle på marken för att undvika brandrisk. Placera den gamla bränslepumpen i droppskålen. På en trasa
10

Spray motordelar renare och torka försiktigt insidan av bränslepumpens monteringsytan. Torka inte den inre kanten av cirkeln. Denna kant är knivskarp och kommer bryta fingret (s).
11

Inspektera hela tanken för fukt fläckar. Fläckar av fukt kan tyda på att du har en läcka i din bränsletank. Om tanken är läcker, så är det dags att byta ut det.
12

Inspektera nya bränslepumpen så att den kommer med en ny skärm (en liten nätpåse i botten av pumpen ). Byta en ny bränslepump och använda en gammal skärm skadar den nya pumpen.
13

Ställ den nya bränslepumpen i din bränsletank. Byt ut låsringen på pumpen, snäppa den på plats med en vridande rörelse. Använd din hammare och skruvmejsel för att se till att låsringen är helt säker. Underlåtenhet att göra detta kan leda till ett tryck läcka och framtida bränsle problem systemet.
14

Byt ut defekta tank remmar innan du går vidare. Flytta tanken under fordonet och sätt tillbaka alla raderna. Skjut tanken uppåt på framsidan av banden, och ange din träbit och domkraft under tanken. Lyft tanken något att rikta tanken remmar.
15

Lyft tanken försiktigt tills det sitter på sin ursprungliga plats. Shimmy tankens sida till sida för att se till att den plats i rätt position. Dra tank remmar runt botten av tanken och dra åt bultarna mellan 45 till 65 ft-lbs. av vridmoment.
16

Sänk fordonet. Anslut batteriet. Vrid nyckeln i tändningslåset till "Tillbehör" läge (ett klick före start). Vrid tillbaka nyckeln off. Upprepa på /av processen tre till fem gånger för att prima bränsle tillbaka från tanken till motorn. Börja ditt fordon för att se till att allt är ordentligt anslutet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60627.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.