Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar Bromsbelägg den 95 Dodge Spirit

Dodge Spirit infördes 1989. De 1995 Dodge Spirit erbjöds endast i en trim basnivå, men hade två olika motoralternativ. En 2,5-liters, rak fyrcylindrig motor var standard i 1995 års anda, en valfri 3,0-liters V-6 var tillgängliga, och erbjöd 41 hästkrafter mer än den fyrcylindriga varianten. Bromsbeläggen på 1995 Anden hålls på plats av bromsoket. När du trycker på bromspedalen, är dynorna pressas mot rotorn, vilket orsakar friktion för att tillåta dig att stanna bilen. Saker du behöver
Däck järn
Ordet jack Sida 2 pallbockar
3/8-tums enhet ratchet och uttag
Liten brytjärnet
kläder Metall hangar eller tunn metallstav
4-tum eller större C-clamp
Nya bromsbelägg
1 tub bromsok fett (se till att det står "säkra för användning på skivbromsar") katalog 1 flaska aerosol bromsrengöringsmedel

Visa fler instruktioner
1

Lossa främre hjulmuttrar lug med ett däck järn. Höj framsidan av Anden med ordet jack. Place jack står under de främre rambalkar, på vardera sidan av motorn. Avlägsna muttrarna från framsidan av bilen, sedan ta bort hjulen.
2

bort bromsok montering bultar från den inre sidan av en tjocklek, med en spärr och uttag. Avlägsna slammerförhindrande fjädern från den yttre sidan av bromsoket. Avlägsna caliper, med användning av en liten pry bar. Den yttre bromsklossen kvar på bromsok-fäste, medan den inre pad stannar i bromsoket. Låt det inre bromsbelägget i bromsoket för nästa steg.
3

Wrap en 4-tums eller större C-clamp runt inombords bromsbelägg och bromsok. Vrid C-klämman långsamt att dra tillbaka bromsok kolv helt i bromsoket. Avlägsna det inre bromsbelägget, med den lilla brytjärnet om det behövs. Häng bromsok framifrån spiralfjädern med en metall klädhängare eller tunn metallstav.
4

Avlägsna bromsok styrstiften från baksidan av bromsok, för hand. Doppa varje styrpinne direkt in i en tub av bromsok fett, sätt tillbaka stiften i bromsoket. Använd fingret för att applicera ett tunt lager fett på kanterna av bromsok fästet, i syfte att hjälpa de nya bromsbeläggen glider lättare.
5

Inspektera broms rotor för korrosion och gropfrätning. Om rotorn har gropar eller spår i den, kommer rotorn måste bearbetas eller bytas ut. Mät tjockleken av hela rotorn med ett måttband. Om rotorn är mindre än 7/8-inches i tjocklek, måste rotorn bytas ut.
6

Installera den nya yttre bromsbelägget på bromsoket fästet, mot rotorn. Placera en ljus beläggning av bromsok fett på metall stödplatta av utombordaren bromsklossen. Lätt coat inombords bromsklossen med bromsok fett. Sätt inombordsmotorer pad i bromsoket, med klippen inför bromsok kolv. Skjut dynan till oket tills klämmorna snäpper på plats.
7

Montera bromsok på bromsen och dra åt bultarna till mellan 27 och 34 foot-pounds. Använd en 1/2-tums skiftnyckel vridmoment och uttag för att dra åt bromsok-bultar. Installera metall slammerförhindrande våren i hålen som finns på den yttre ytan av bromsok.
8

Upprepa steg 2 till 7 för att slutföra pad byte på den andra sidan av Anden. Dubbelkolla vridmomentet på alla bromsok-bultar på båda sidor när du är klar.
9

Installera framhjulen tillbaka på Anden, och ombonad muttrarna med ett däck järn. Hissa upp bilen utanför pallbockar, ta sedan bort domkraften från under bilen. Sänk bilen till marken, och omedelbart dra åt muttrarna till 95 foot-pounds av vridmoment, med momentnyckel och en socket. Fortsätt till förarsätet på bilen, och pumpa bromspedalen långsamt 10 till 15 gånger. Om pedalen inte stelnar upp eller blir svårare att skjuta när du pumpar det fem gånger, sluta pumpa och blöder de främre bromsarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59261.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.