Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur att reparera AC Clutch

En AC kopplingen kopplar i och ur kompressorn när bilens luftkonditionering slås på och av. När en elektrisk ström från on /off switch skickar ström till den magnetiska spolen, bringar den yttre kopplingen att dra in mot kompressorn, låsa upp skivan och engagerande kompressorn. Eftersom kopplingen är fäst vid kompressorn axeln, om den blir frikopplad, kommer den att flytta inte kompressorn axeln. Några steg hjälper dig att lösa detta problem. Saker du behöver
3/8-tums
spärrnyckel Set med 3/8-tums enhet uttag
Bladmått
Wrench set
Snap-ring tänger
Visa fler instruktioner
1

bort luften bältet konditionering tillbehöret med rätt storlek skiftnyckel i din skiftnyckel set. Koppla ur kontakten på kompressorns magnetisk spole. Använd rätt storlek uttaget för att ta bort 6 mm bult i mitten av AC kopplingen.
2

Dra kopplingen bort, och observera distanserna på axeln bakom det. De används för att klyftan kopplingen ordentligt, så förvara dem på ett säkert ställe för att undvika att förlora dem. Avlägsna låsringen på axeln som håller fast skivan och skjut det från axeln.
3

Rengör axeln och andra delar noggrant före installation. Sätt i den nya skivan, och engagera snap-ringen med den fasade kanten utåt.
4

Installera en spacer på kompressorns axel, sedan installera kopplingen, och fäst 6 mm bulten ordentligt.

5

Placera bladmåttet mellan kopplingen och remskivan för att säkerställa korrekt avslut. Om spelet inte är korrekt, ta bort kopplingen plattan och tillsätt ytterligare spacer.
6

Kontrollera luftgapet för att säkerställa kopplingen kommer att engagera ordentligt. Om luftspalten och /eller avslut inte är korrekta, kan din koppling slits ut snabbare. Gränsar kontakten till den elektromagnetiska spolen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61115.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.