Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter kamremmen på en Toyota T100

Kuggremmar bör bytas var 60.000 miles på en Toyota T100. Om du misslyckas med att reparera eller ersätta din kamrem, riskerar du att orsaka allvarliga skador på din Toyotas motor. Dessutom kan du hamna strandsatta med din lastbil i ordning på grund av en trasig kamrem. Din kamrem behöver troligen bytas när du hör slapping eller skrikande ljud som kommer från din motor. Att hålla ett schema för rutinmässigt underhåll rekommenderas, och ersätta kamremmen är lätt. Saker du behöver
250 ft.-lb. momentnyckel
Vevaxelremskiva
insexnyckel
Handskar
Flathead skruvmejsel
Visa fler instruktioner
Demontering
1

bort motorns undercover.
Sida 2

Ta bort kylarlocket under bilen, vilket liknar ett hushåll tapp. Använd skyddshandskar och tappa ur kylvätskan ur kylaren dräneringsventil genom att ta bort kylarens avtappningsplugg.
3

bort den övre kylarslangen genom att använda en skruvmejsel för att lossa slangklämman. Lossa klämman och skjut ner slangen, dra åt den något för att hålla den på plats. Ta bort slangen.
4

Koppla de två slangarna servostyrning från luftinloppskammare genom att helt enkelt ta bort bulten makten klämman. Slangarna ska vara lätt att dra ut på plats. Flytta servostyrning nära trycket tub till ramen. Ta makten bältet styrningsdrivningen genom att helt enkelt unbolting bältet från power-steering pump och lossa den nedre bulten. Detta gör att du kan dra bort remmen från remskivan. Slutligen, lossa muttern justerbar klämma med en skiftnyckel, skruva isär skaderegleraren fästet från vattnet pumphuset och ta bort pumpen genom att sakta dra ut i området.
5

Hitta sugslangen som passar på kompressorn och ta bort den. Lossa kompressorns elektriska kontaktdon och fästskruvar med din nyckel. Detta borde frigöra kompressorn och tillåter dig att dra ut i området. Ta ut kompressorn.
6

bort bulten, oljesticka, oljestickan röret och O-ringen. Dessa är lätta att identifiera eftersom du använder dem när du kontrollerar din olja nivåer. Det bör finnas en O-ring ansluten till ett rör som indikerar olja, och oljestickan är fäst till att O-ringen för att göra att ta bort det enkelt. Använd din nyckel för att ta bort skruven som håller dessa poster på plats, och sedan sakta ut dem.
7

Ta bort locket kamremmen genom att koppla de fyra tändstift klämmor tändkabeln samt de sex bultarna runt täcka med din nyckel. Om det finns några tecken på läckage från tätningarna av tidpunkten remskivor, såsom sprickor och revor, sluta arbeta och ringa en professionell mekaniker. Om tidpunkten remskivorna är i gott skick, ta bort fläkten fästet och vevaxelns remskiva. Dessa poster är kopplade till motorns vibrationsdämpare. Helt enkelt ta bort skruvarna som håller dem på plats med skiftnyckel, sedan bort från området. Ta bort de två skruvarna på startmotorn wirefäste liksom de fyra skruvarna på omslaget till nummer ett remskyddet.
8

Ta guiden kamremmen, som liknar en stor bricka, på vevaxeln .
9

bort spännaren kamrem, kamrem och kamaxelns remskivor timing genom att sakta dra ut dem i stället. Addera Assembly
10

Montera vevaxelns timing remskivor med 130 ft-lbs. vridmoment med momentnyckel. Rikta in knappen remskiva set med nyckeln spåret på timingremskiva och skjut den på timingremskiva, se till att flänsen är vänd inåt.
11

Montera kamremmen. Se till att inget vatten eller olja är på bandet. För att starta, står framför märket för kamremmen framåt, och sedan installera kamremmen till den vänstra timingremskiva. Se till att justeringen markerar på remskivorna och toppen av vevaxeldrevet matchen. Upprepa denna process med den högra trissan.
12

Ställ spännaren kamremmen, och installera den med din insexnyckel. Tryck sakta in tryckstången, rikta in hålen i tryckstången och bostäder. Byt dammskon av spännaren, och sedan installera de två bultarna som hade avlägsnats från början.
13

Kontrollera ventiltider. Installera guiden kamremmen med koppen vänd framåt och den släta sidan mot bältet. Vrid vevaxeln medurs och rikta inställningsmärkena på vevaxeln timingremskiva till oljepumpen kroppen. När inställningsmärkena är justerade, ta bort vevaxel bulten. Montera timing plattan bältesguiden, som håller bältet på plats när bandet rör.
14

Montera locket kamremmen med vridmoment på 80 kg. använda momentnyckel på de fyra bultarna som håller den på plats. Montera fläkten fäste, remskyddet, oljesticka och guide, se till att O-ringen är på plats för att täta oljestickan röret. Montera fläkten monteras med en skruv och mutter, och installera locket kamremmen med sex skruvar. Sätt i oljestickan, guide och O-ringen genom att fästa den enda bult på varje till generatorn fästet.
Fortsatt Assembly
15

Montera A /C kompressor fäste med ett vridmoment på 35 kg. använda momentnyckel.
16

installera fläktkåpa och generatorremmen med din nyckel. Sätt tillbaka skruvarna du avlägsnade vid demontering.
17

Dra fläkten med fluidkopplingen och fläkten remskiva i 65 kg. vridmoment med momentnyckel.
18

Anslut A /C kompressor på motorn med 18 kg. vridmoment använda momentnyckel på de fyra bultarna avlägsnats vid demontering. Montera och justera bältet och 31 kg. vridmoment med momentnyckel, och anslut styrservopump till motorn.
19

Anslut den övre kylarslangen genom att sätta tillbaka den på plats och dra åt slangklämman. Fyll motorn med ny kylvätska och kontrollera tätheten, vilket indikeras av vätska som kommer genom sprickor och sprickor runt kamremmen. Om det inte finns några läckor, installera motorn under locket genom att snäppa den på plats.
20

Utför en provkörning för att se om det finns några onormala ljud. Om du inte märker några onormala ljud, har du ersatt framgångsrikt kamremmen på din Toyota T100. Om det finns indikationer på ett problem som buller, stötar eller glidning, kan du behöva upprepa denna process.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60795.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.