Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Däck Uppdelning maskinskada

Ett däck uppdelning Maskinen använder hydrauliskt tryck för att hjälpa till vid montering och demontering av däck. Maskinen har två huvudsakliga aspekter, en hydraulisk kil för att bryta pärla sälar, och en hydraulisk bord med en manuell låsning arm. Den hydraulcylindrar i maskinen tillämpar hundratals pounds av trycket, skapar potentiella faror. Använda en uppdelning maskin kräver övervakning ditt arbete och utövar försiktighet. Aldrig en uppdelning maskin utan ordentlig utbildning. Bead Breaker

hydraulisk kil på de flesta däck maskiner fungerar genom tryckknapp. Ett däck är placerad med kilen som syftar till pärlan där den möter kanten, och du trycker på en knapp aktiverar hydrauliken. Faran verkar så snart du trycker på knappen. Maskinen har ingen säkerhetsstopp. Allt i vägen för kilen kommer att ha hundratals pounds av påtryckningar, inklusive händer, ben och armar. Ett fast grepp om handtaget och knappen kan få dig att bryta din hand. Trycket appliceras till pärlan byggs upp tills pärla lossnar, driver med handtaget ur din hand. Ett fast grepp kan hämta tillbaka din hand med den orsakar skada.
Turntable och manuell Arm

skivspelare inte har någon säkerhet har typiskt. Ett däck placeras på den roterande tallriken och hydrauliska klämmor greppa kanten. Klämmorna kan fånga alla lösa kläder eller bihang när klämmorna stängning eller öppning. Placera ett däck i klämmorna fel kan det orsaka däcket att flyga bort våldsamt i någon riktning. Du använder pry barer tillsammans med skivspelaren och armen. Felaktig placering av armen medan demontering eller montering av ett däck kan orsaka att brytjärnet att flyga upp i höga hastigheter. Några kroppsdelar på vägen kommer att skadas.
Ytterligare delar

Vissa däck montering maskiner använder en hydraulisk arm längs den manuella armen. Den hydrauliska armen pressar ner på sidan av ett däck för att skapa tryckpunkter. Felaktig placering av armen medan vridbordet snurrar kan få armen att böja sig. Sidoväggen av däcket, kan armen eller bitar från armen skadas och flyga ut i någon riktning. Eventuella fingrar, kommer händer eller armar i vägen för den hydrauliska armen medan den sänks klämmas mellan ytan av däcket och armen, vilket orsakar krosskador.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60990.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.