Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Instruktioner för att ändra en Huvudcylinder

Huvudcylindern är hjärtat i bilens bromssystem, pumpa hydraulvätska till bromsoket eller hjulcylinder på varje enskilt hjul. Med tiden kan tätningarna inuti huvudcylindern börjar läcka, vilket minskar effektiviteten i er fordonets bromsar. Lyckligtvis är huvudcylinder byte en relativt enkel process som är väl inom förmågan för hemmet mekaniker. Plats

På de flesta bilar och lätta lastbilar, kommer huvudcylindern bultas till brandväggen på höger sida (när du står framför bilen och tittar mot vindrutan). Du kan snabbt identifiera det av linjerna stål broms som matats ut från cylindern på botten.
Removal

Börja med att ta bort locket och ta bort bromsvätska från master cylinder reservoar. De flesta moderna huvudcylindrarna innehåller en dubbel reservoar konstruktion, vilket innebär att det finns en separat hydraulisk krets för de främre och bakre bromsarna. Se till att tömma båda reservoarerna. Kom ihåg att bromsvätska kan remsa färgen av färdiga ytor, så var noga med att inte låta någon vätska kontakta de målade ytorna på din bil. Nästa, ta bort raderna stål broms från botten av huvudcylindern. Var försiktig så att du inte skadar ledningarna när du tar bort dem. Det finns regel två till tre skruvarna som håller fast huvudcylindern till makten bromsservon. Ta bort dessa bultar vid denna tid. Beroende på utformningen av din bromssystemet, kan du eller inte kan behöva koppla bort pushrod bromspedalen från bromspedalen. När huvudcylinder är gratis, ta bort den från bilen.
Installation

Börja med att lyfta den nya huvudcylindern på plats och sätta tillbaka två eller tre bultar som ansluter den till makten booster. Återanslut pushrod bromspedalen om den lossades vid demonteringen. Sätt tillbaka ledningarna stål broms som ansluts till botten av huvudcylindern, men vara noga med att inte lägga för mycket stress på linjerna, eftersom de kan gå sönder lätt. Addera bromsluftning

bromsluftning är processen att ta bort luft från den hydrauliska kretsen. Bromsvätska för alla avseenden inte är komprimerbar, men luften är. Om deras är luft som finns i den hydrauliska kretsen, tillämpade inkraften när du trycker på bromspedalen ska användas för att komprimera luft i ledningarna och inte i trycka bromsbeläggen mot bromsskivorna eller trummor. Börja med att fylla huvudcylindern. Använd alltid rena bromsvätska och aldrig skaka flaskan innan toppning av huvudcylindern. Detta kommer endast att införa luft i vätskan. Var noga med att inte låta huvudcylindern Torrkörda vid någon punkt i broms-blödning process. Om du gör det kommer bara att tillåta mer luft i systemet. Om det finns en luftventil på huvudcylindern bleed den ventilen först. Skjut en längd av klar plast slangen på avluftningsventilen. Placera den andra änden av slangen i en behållare fylld med bromsvätska. Se till denna ände av slangen är täckt av bromsvätska vid alla tidpunkter. Har en assistent som arbetar inne i fordonet pumpen bromspedalen upp och ner ett par gånger och sedan hålla pedalen nere. När du öppnar avluftningsventilen, kommer din assistent märker pedalen gå mot golvet. Stäng ventilen innan pedalen bottnar. När luften drivs ut ur systemet kommer du att kunna se små luftbubblor i längden av klar plast slang. Upprepa denna process tills det inte finns fler bubblor i röret. När du har blödde huvudcylindern, flytta till hjulet närmast den. På de flesta fordon kommer detta att vara förarsidan framhjul. En luftskruv kommer att vara placerad på baksidan eller ovanpå bromsoket nära där gummi bromsledningen fäster. Lufta bromsok med samma process som du använder på huvudcylindern. Flytta sedan till nästa närmaste hjulet. På de flesta fordon kommer detta att vara den passagerarsidan framhjulet. De flesta fordonen kommer att utrustas med trumbromsar på bakaxeln. Luftningsskruven kommer att vara placerad på den inre sidan av bromstrumman stödplåten. Lufta förarsidan cylinder bakhjulet, och slutligen passagerarsidan hjulcylinder.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57357.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.