Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur Respoke Motorcykel Hjul

ekrade (spetsad) motorcykel hjul är ett attraktivt alternativ till mag hjul. Bestående av ett nav, fälg och två olika längder av ekrar, kan hjulaggregatet justeras för att köra rakt och sant. Justera spänningen på de inre ekrarna kommer att ändra den radiella kastet (hop). Justera de yttre ekrarna kommer att förändra den laterala rundgång (wobbling). De flesta tillverkare rekommenderar mindre än .030-tums kast i endera riktningen. Saker du behöver
Rim
Hub
Spoke paketet
Spoke bröstvårtan paketet Sida 2 ekernycklar
avrundning stand
Mätklocka indikator
Rak kant
Machinist s regel
Visa fler instruktioner
1

Lay kanten på en plan yta och placera navet i mitten av fälgen. Välj åtta inre ekrar (kortare) och åtta yttre ekrar (längre sådana). Samla dem i grupper om fyra, med två av varje typ i varje grupp. Dessa är dina starter ekrar.
2

Thread ekrarna genom navet vid klockan 12, 3:00, 6:00 och 9:00 positioner. Gänga ett inre och ett yttre talade genom navet vid dessa ställen på båda sidor av navet så att varje sida har en inre och en yttre talade i varje klocka läge. Guide ekrarna i sina hål i fälgen när du snöra navet.
3

tråd på talade bröstvårtor där ekrarna tränga fälgen. Dra ner varje bröstvårta ungefär lika mycket för att spara tid på avrundnings montern. Stå hjulet upp och installera avrundnings stand axel. Placera hjulet och axeln på stativet.
4

Snurra hjulet och tittar på toppen av fälgen. Justera hop först. Stoppa hjulet när den mest uttalade hop är på toppen av rotationen. Lossa de två inre ekrar mittemot hop några varv och sedan åt de två inre ekrarna i hop. Snurra hjulet och observera. Upprepa processen tills hop är minimal. Snug eventuella inre ekrar som fortfarande är lös.
5

Snurra hjulet och observera sidan av fälgen. Justera för wobble vid denna tid. Stoppa hjulet rotation med vingla mot dig. Lossa den yttre talade på insidan av wobble och dra åt den yttre talade på utsidan av vingla. Detta kommer att dra kanten åt sidan för att korrigera vingla. Upprepa denna process tills wobble är minimal.
6

Installera en indikatorklocka på nedre kanten av fälgen. Sakta snurra hjulet och observera mätaren som mäter hop kast i tusendelar av en tum. Gör små justeringar av de inre ekrarna tills hop är inom fabrikens specifikationer för året, märke och modell av cykel.
7

Montera indikatorklockan på sidan av fälgen. Sakta snurra hjulet och mäta wobble kast. Gör små justeringar av de yttre ekrarna tills rundgången är inom fabrikens specifikationer för ditt år, märke och modell av cykel. Mät för nav kompenseras genom att placera en rak kant tvärs över hjulet och bära på fälgen på båda sidor. Mät från kanten av navet till den raka kanten. Upprepa detta på motsatt sida. Se fabriksspecifikationerna information offset på navet. Center navet och fälgen om ingen förskjutning efterlyst.
8

bort hjulet från avrundnings stativet. Spetsar de återstående ekrarna genom navet och i fälgen. Installera eker bröstvårtor och dra åt dem med fingrarna. Montera tillbaka hjulet på avrundnings montern. Dra åt alla ekrar till samma spänning som starter ekrar. Kontrollera igen för kast och göra eventuella justeringar vid denna tid.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60097.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.