Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man ändrar Bromsbelägg och bromsok på en '99 Sunfire

1999 års Pontiac Sunfire har skivbromsar på de två främre hjulen. Bromsbeläggen bör ändras i form av vanligt underhåll till bilen, och bromsok sällan behöver ändras såvida de inte är skadade. Byta ut bromsbeläggen och bromsok kan vara en komplicerad process om du inte har tidigare erfarenhet av att ändra bilen bromsar, men det är genomförbart med tålamod och rätt verktyg. Saker du behöver
Stoppklossar
rörtång
Bil jack
Jack står
Ratchet
10-mm hylsa
12-mm hylsa
10-mm flare skiftnyckel
Plastbehållare, 1 qt.
kirurgisk slang, en fot
Nya bromsok
Kanal låser
Nya bromsbelägg
8-mm öppen nyckel
Dot 3 broms vätska
Visa fler instruktioner
bort gamla bromsbelägg och bromsok
1

Blockera bakhjulen för att förhindra att bilen rör sig när du är under den. Lossa muttrarna med rörtång. Använd domkraften att jack på framsidan av Sunfire upp tillräckligt högt för att placera den på pallbockar. Ta bort muttrarna och hjul.
2

Lossa bromsok bildspel bultar i en moturs riktning genom att använda 10-mm hylsa. Ta 12-mm-uttaget och lossa bromsok bolt bifogas bromsok fästet. Sväng bromsoket upp och sedan dra ut bromsklossarna.
3

Ta skiftnyckel flänsmuttern att lossa linjen bromsvätska och ta bort den från bromsoket med hjälp av en moturs rörelse. Rikta linjen bromsvätska mot Quart-sized plastbehållare för att fånga droppande vätska.
4

bort bromsok bultar från bromsok fästet med hjälp av 12-mm-uttaget.

Byt Skjutmått och bromsbelägg
5

Byt ut de gamla bromsok med nya bromsok och åter fästa linjen bromsvätska med den omvända processen från borttagning. Tryck in bromskolven inuti bromsoket genom kanal lås. När kolven trycks skjut nya bromsbelägg i bromsoket.
6

Re-säkra bultarna genom att dra dem i en medsols rörelse med socklarna. Montera tillbaka hjulet och dra åt muttrarna för hand.
7

Upprepa samma process på andra sidan av bilen. Hissa upp bilen från domkraften, bort pallbockar och sänk bilen. Dra åt hjulmuttrarna med rörtång.
Lufta bromsar
8

Öppna ventilen bromsluftning genom att använda en 8-mm öppen nyckel. Placera liter behållare under bromsluftning ventilen och använd kirurgisk slang för att ansluta ventilen bromsluftning till kvart behållaren. I änden av slangen i Quart behållaren bör nedsänkt i vätskan som är närvarande i behållaren för att hindra syre från att komma in i ventilen.
9

Öppna motorhuven och ta bort huvudcylinder cap. Har en andra person som sitter inne i bilen i förarsätet pumpa bromsen. Se när luft strömmar ur kirurgisk slangen i Quart behållaren tills en stadig ström av bromsvätska rinner ut ur slangen.
10

Lägg till ny bromsvätska till huvudcylindern. Pumpa på bromspedalen flera gånger innan du kör bil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58254.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.