Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man gör en fyra-FAT Carb mer bränsleeffektiva

Inte alla fyra fat kolhydrater är skapade lika. Vad är gemensamt för dem alla är att de bästa sätten att göra dem bränslesnålare är att hålla dem på service, byt ut slitna delar, håll dem rena, hålla dem i samklang. Utöver dessa kritiska punkter, under vissa omständigheter, kommer att ändra några förgasarna 'bränslestrålarna göra det mer bränsleeffektiva. Saker du behöver
Förgasare renare Standard skruvmejsel
Phillips skruvmejsel
standardhylsor
Standard skiftnycklar
Tändstift Sortiment skiftnyckel
bränslestrålarna
Visa fler instruktioner
1

Testa din gas körsträcka genom att kontrollera din vägmätare, fyller tanken och notera hur många miles du kör innan du dricker gasen. Under din testperioden, måste du köra normalt under normal körning, eller det kommer inte berätta användbar information.
2

Leta upp din motor rating gas körsträcka. Om du får körsträcka tillverkningen hävdar du får, inte förvänta sig att förbättra det. Du kanske kan förbättra körsträcka något, men för det mesta, optimerar bränsleeffektiviteten innebär återvänder motorn och förgasaren till lager prestanda.
3

Rengör förgasaren om det har fastställts för en lång tidsperiod med bränsle i den. Detta kommer sannolikt att lämna lack-liknande bränsle uppbyggd som kan hämma effektivitet och prestanda. För att rengöra det, måste du ta bort luftfiltret. Spraya förgasaren grundligt med förgasare renare.
4

Undersök choke mekanismen, se till att den är fri i sin fulla rörelseomfång, öppna och sedan försegla helt.
5

Justera tomgång krets så att din motor körs på fabriken-specificerade varvtalet på tomgång. Din förgasare kommer ha rakt slitsade tomgång skruvar blandning justering med dragfjädrar, hålla dem på plats. På de flesta kolhydrater, öppnar du kretsen genom att vrida den åt vänster för att öka tomgångsvarvtalet, och höger för att minska den. Om din tomgång är avstängd - antingen för högt eller för lågt - det kan skada din bränsleeffektivitet
6

Justera dina bränsle flyter.. Vissa kolhydrater kräver att du tar bort float skålar för att komma till flottar, sedan mekaniskt kontrollera vinkeln av en flottör skål armatur. Andra har en portal-liknande system som tillåter dig att visa nivån bränsle flyta utan att ta bort float bowl, justera den med en skruv.
7

Anpassa din accelerator pump eller pumpar om du märker en betydande eftersläpning i acceleration när du trycker på gasen snabbt. Vissa kolhydrater har en pump och andra - "dubbla pumpers" - har två. Om pumparna är felaktigt inställd, kommer den eftersläpning som skapas av accelerator pump minska din bränsleeffektivitet, även om carb fungerar väl annars.
8

Verifiera dina jets är rätt storlek genom att utföra ett test tändstift . Strålarna är mässing munstycken med små hål i dem att dosera mängden bensin som får matas till motorn. Olika munstycken mata bränsle vid olika motorvarvtal. Antingen i butik eller på en trygg, öppen väg, rev motorn accelererar hårt för att nära din RPM redline, sedan omedelbart stänga din motor off utan att aktivera en styrmekanism hjullåsning eller stänga servostyrning eller funktioner broms, om du är körning. Ta bort en eller flera tändstift. Kontrollera elektroderna. Om de är fuktiga och svarta, är motorn igång alltför rika och kan behöva ses sprutas. Om de är mycket lätta och finkornig, kan det vara igång alltför magert. Antingen tillstånd kommer att skada din bränsleeffektivitet.
9

Byt dina viktigaste jets om din motor körs antingen för magert eller för fet. Välj en stegvis större jet för magra förhållanden och mindre jet för rika förhållanden. Höjd och, ibland, kan vädret orsaka en förgasare för att kräva åter jetting för optimal prestanda och bränsleeffektivitet. Om det finns mindre luft i atmosfären, måste det kompenseras för optimal prestanda.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62235.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.